Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

MILOŠ OBORIO LIČNI REKORD!


Ove godine u bašti Miloša Dinjaškog - Kamenog opet rodila i odnegovana džinovska bundeva. Ove godine nakon merenja, "kantar" se zaustavio na 270kg.


Kada se 2013.godine pojavio u Kikindi na Danima ludaje, bio je potpuni autsajder. Niko nije znao za njega, jer pre toga nikad se nije takmičio. Po onoj latinskoj izreci "veni, vidi, vici", pojavio se niotkuda i osvojio prvi mesto. Te godine bundeva, to narandžasto čudo, koje je rodilo u njegovoj bašti bilo je teško 258.5kg.

Ove godine, nije učestvovao u Kikindi, ali pre par dana, u Temerinu na XVIII Festivalu ludaje, koje organizuje Udruženje prijatelja bašte je osvojio prvo mesto.

Bundeva koja je odnegovana u Miloševoj bašti teška je 270 kilograma. Ujedno ovo je lični rekord ovog mladog Srbobranca, koji se ovim hobijem bavi tek nekoliko godina. 

- Nisam išao ove godine u Kikindu pošto sam čuo da je Dušan Jankov iz Čuruga proizveo bundevu tešku 415 kilograma. Koristim ovu priliku da mu čestitam na ovom velikom uspehu, kaže Miloš za naš portal dodajući da je lično sasvim zadovoljan pobedničkim peharom koji je doneo iz Temerina.

Miloš je baštovanstvom počeo da se bavi iz hobija, a vremenom je to preraslo u strast i želju da svake godine odneguje što veću bundevu, koja u njegovoj bašti zauzima centralno mesto.

- Još uvek nisam odlučio šta ću sa ovom bundevom. Ove džinovske bundeve su inače slabijeg kvaliteta u odnosu na obične. Vodenije su dosta, ali sam predhodnih godina pravio sok i koristio je za kolače. Mislim da ću ove godine ovu narandžastu grdosiju ostaviti u bašti kao komprost, jer imam nekoliko onih sivih za kolače, koje su daleko ukusnije za ishranu.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2016.10.07   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 68
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen