Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

POČEO ZAVRŠNI DEO TURNIRA "MILENKO GENČIĆ"


Turnir u malom fudbalu koji je posvećen uspomeni na velikog hroničara i sportskog novinara iz Srbobrana, Milenka Genčića po prvi put održan je 2016. godine. Bilo je to na petnaestogodišnjicu od kako nas je zauvek napustio i od kako je Srbobran izgubio jednog od onih koji su činili "dobri duh naše sredine".


Nakon godinu dana pauze zbog pandemije, ponovo su na Trgu republike igrači koji odmeravaju snage na noćnom turniru u "Street footballu" 3 na 3.

Ukupno peti put, kroz ovo takmičenje, neguje se uspomena na Milenka Genčića, barda "srbobranskog" novinarstva, koji je preko 40 godina beležio događaje koji su obeležili drugu polovinu 20. veka.

Podsetićemo, te 2016.godine početni udarac na turniru izveli su proslavljeni fudbaler Josip Pirmajer, koji nas je dve godine kasnije 24.juna zauvek napustio i Petar Šijačić tada jedanaestogodišnjak, a o liku i delu Milenka Genčića govorio je njegov kolega sa radija Marko Marković (1947.- 2017.), koji je nažalost takođe u međuvremenu preminuo.

Od 20.jula, svake večeri na Trgu se okupljaju ljubitelji malog fudbala i bodre igrače koji su se ove godine prijavili za ovo sportsko takmičenje.

Nakon igre po grupama, večeras su odigrane prve utakmice osmine finala. Turnir je ušao u eliminacionu fazu, tako da se polako približavamo  finalu ovogodišnjeg turnira koje je planirano za nedelju uveče.

Najava utakmica za četvrtak 29. jul:

20:30 Front Lajnersi – Kumovi (pioniri 2005/06. 1/2)

20:50 Kviki Market – Komšije (seniori 1/8)

21:15 PENALI

21:25 MM – Kod Žutog bunara (seniori 1/8)

21:50 Branč caffe – Biblioteka (seniori 1/8)

22:15 PENALI 22:25 Momento – FK Srbobran (seniori 1/8)

22:50 Arvaji – Vinogradi (seniori 1/8).

U revijalnom delu organizator je priredio takmičenje u izvođenju penala. Do sada se prijavilo preko 50 učesnika. Takmičenje je humanitarnog karaktera, kotizacija je 200 dinara, a pobednicima u muškoj i ženskoj kategoriji pripašće besplatno letovanje u Odmaralištu Srbobran u Sutomoru. Svi koji žele da učestvuju mogu i večeras na Trgu da se prijave.

S.N.

 

 

  

Postavio: Administrator dana 2021.07.28

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


In memoriam Dragan Stojnić (Beograd, 10. novembar 1937 — 19. mart 2003)

Pretraga
Partneri
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen