Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Dru┼ítvo

EKO KAMP BISERA ISPUNIO O─îEKIVANJA I DONEO OSMEHE NA LICA U─îESNIKA


Pet dana je i ove godine trajao Eko kamp koji organizuje Udru┼żenje za pomo─ç MNRO "Biser" iz Srbobrana. Slogan pod kojim je odr┼żan je bio "Budi eko fin". U aktivnostima kampa je u─Źestvovao veliki broj dece, mladih, volontera, radioni─Źara, a svakodnevno u kamp su dolazili gosti koji su podr┼żali ovaj doga─Ĺaj i podelili radost sa u─Źesnicima.


Svakodnevno od 26. do 30. jula organizovani su razli─Źiti programi koji su za cilj pored zabave imali razvijanje ekološke svesti i negovanje pravilnog odnosa prema ┼żivotnom okru┼żenju.

Jedna od zna─Źajnih vrednosti kampa koji je organizovan 16. put, svake godine unazad izuzimaju─çi predhodnu, je inkluzivnost na koju se posebno obra─ça pa┼żnja i jedan je od osnovnih ciljeva.

Sa "Biserašima" zadovoljstvo dru┼żenja, ali i novih saznanja podeli su volonteri koji su dali svoj zna─Źajan doprinos o ─Źemu je, izme─Ĺu ostalog pisao i novosadski "Dnevnik" u reporta┼żi koju su objavili.

- Biti volonter na kampu ove vrste jeste zahtevno, ali sve se to nadomesti kada ti neko od u─Źesnika pri─Ĺe, zagrli i tada shvatiš da radiš ispravnu stvar. Meni je ovaj kamp doneo unutrašnji mir i zadovoljstvo. Ovo mesto mi je samo potvrdilo saznanje da nijedno društvo ne mo┼że biti ispravno, ukoliko pravimo razlike me─Ĺu ljudima i delimo ih na osnovu njihovih sposobnosti, boje ko┼że, nacije ili bilo kakvih li─Źnih osobenosti. Svi mi razli─Źiti, ali isto tako svi smo i ljudi i zaslu┼żujemo da nam zivot bude lep i ispunjen, kazao je za naš sajt jedan od volontera.

Kamp su kao i do sada posetili ─Źlanovi Udru┼żenja "Plavi krug", koji su proverili svim u─Źesnicima nivo še─çera u krvi, visinu, te┼żinu, krvni pritisak, posebno dragi gosti su bili bajkeri Moto kluba "Kne┼żevina Turija", koji su kuvali i po─Źastili u─Źesnike vojni─Źkim pasuljem, a svakako kamp ne bi bio to što jeste da nije bilo posetilaca srodnih udru┼żenja iz okolnih mesta. Lokalna samouprava pru┼żila je podršku, kamp je sa svojim saradnicima posetio predsednik opštine Radivoj Debelja─Źki, a gosti sa Tehnološkog fakulteta odr┼żali su predavanje o zna─Źaju recikliranja i potom uz igru utemeljili novoste─Źeno znanje.

Vreme je za zaslu┼żeni odmor, potom da se napravi analiza, da se vidi gde su benefiti, a gde su u─Źinjeni propusti i da 17. Eko kamp bude još bolji i da nadmaši o─Źekivanja dosadašnjih u─Źesnika, a da nove pretvori u stalne. Ovaj kamp je opravdao o─Źevanja i postojanje i Udru┼żenje "Biser" zaslu┼żuje još ja─Źu i efektniju podršku celokupne naše zajednice.

Srbobran.net posebno se zahvaljuje volonterima, koji su tokom kampa napravili preko 600 fotografija, a ove koje vidite su njihovo delo.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2021.08.02

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen