Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3422/vakcinacija-se-nastavlja-u-plavoj-kui/

Verzija za tampu / To ScreenviewVAKCINACIJA SE NASTAVLJA U PLAVOJ KUĆI


Najnoviji izveštaj Instituta za javno zdravlje Vojvodine ukazuje na nesigurnu epidemiološku situaciju u našoj pokrajini. U ovom trenutku na teritoriji tri opštine situacija je nepovoljna, dok se na teritorijama 28 opština i gradova situacija ocenjuje kao nesigurna, a u 14 opština situacija je povoljna.


Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 100 novih slučajeva. U Novom Sadu je registrovano 29 novoobolelih. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 702.

Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić" i Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Plavi krug" organizuju i ove nedelje akciju vakcinisanja protiv COVID 19. Termini za vakcinaciju, u prostorijama "Plavog kruga" u ulici Sonje Marinković 18a, svakodnevno ostaju uobičajeni od 12.00 do 13.00 časova, dok u četvrtak (sutra) građani imaje priliku da bez prijavljivanja i čekanja na poziv, prime vakcinu od 18.00 do 20.00 časova. Na raspolaganju su vakcine proizvođača Pfizer i Sinopharm.

Institut za javno zdravlje Vojvodine, Dom zdravlja i "Plavi krug" još jednom pozivaju građane da se vakcinišu, zaštite svoje zdravlje i daju pun doprinos konačnoj pobedi nad koronavirusom.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign