Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PENZIONERI SU UVEK LOJALNI DRŽAVI


Ovo je danas kazala, prilikom posete predsednika opštine, Radivoja Debeljačkog, Udruženju penzionera, predsednica Ljubica Alargić, koja je na vratima i dočekala delegaciju iz opštine.


Delegacija opštine u kojoj su pored predsednika Debeljačkog bili dr Ilija Gazepov i Jovica Andrić, članovi Opštinskog veća, Ljiljana Plazačić, poslanica u Skupštini AP Vojvodine, i Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam posetila je penzionere u prostorijama njihovog udruženja.

- Penzioneri u našem društvu se tretiraju sa poštovanjem, a sa pomoći države koju smo dobili smo zadovoljni. Sa lokalnom samoupravom imamo odličnu saradnju, ono što tražimo to uglavnom i dobijemo. Naravno, uvek ima pojedinaca koji nisu zadovoljni, ali moramo imati razumevanja, ne može opština baš svaki naš problem da reši i da deli novac svakome ko ga zatraži. U razgovoru sa penzionerima iz drugih opština, a sastajemo se u Savezu penzionera Vojvodine, saznajemo da uslovi nisu svuda dobri. U našoj opštini je situacija bolja i zato smo zahvalni lokalnoj samoupravi, rekla je Ljubica Alargić, prilikom ovog susreta.

Ova poseta bila je prilika i da penzioneri provere nivo šećera u krvi, obave preventivni pregled i dobiju koristan savet od dr Ilije Gazepova, koji je takođe penzioner, ali njegova aktivnost kako kao člana opštinskog veća, tako i kao predsednika Udruženja za borbu protiv šećerne bolesti je daleko od uobičajene za jednog penzionera. U "njegovu stolicu" danas su seli i pojedini članovi delegacije opštine, koja je posetila penzionere.

- Za stotinak penzionera ćemo organizovati izlet 17. avgusta, to smo i ranije radili i sigurno da ćemo sa takvim aktivnostima nastaviti u budućnosti. Briga o penzionerima ne dolazi samo iz lokalne samouprave. Oni su bili oslonac ovog društva, gradili su ga, doprinosili na razne načine tokom radnog veka, i na kraju, najviše trpeli tokom vremena kada se država borila da konsoliduje ekonomiju. Naša je dužnost da im se odužimo, da im što više pomognemo u penzionerskim danima. Država se potrudila da u narednim mesecima pomogne finansijski, prvo u septembru sa 50 eura, u novembru sa 30, u decembru sa još 20, a za februar je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio još po 20.000 dinara za sve penzionere. To pokazuje kolika je briga države za najstarije sugrađane, rekao je Radivoj Debeljački u razgovoru sa penzionerima i medijima koji su pratili ovu posetu.  

On je još dodao da su iz lokalnog budžeta izdvojena sredstva za uređivanje prostorija koje udruženje koristi. Obraćajući se posebno penzionerima iz Turije i Nadalja, predsednik opštine je najavio dodatne razgovore kako bi se definisale potrebe penzionera u ova dva naseljena mesta naše opštine..

- Ako je potrebno da se objekti u kojima se ljudi skupljaju rekonstruišu, ili da se pronađu nove prostorije, da se nabavi nameštaj, da se organizuje nešto, za sve smo spremni da izađemo u susret koliko nam mogućnosti dozvoljavaju, samo je to potrebno uraditi na određeni način kako bi se namenski planirala sredstva u budžetu, poručio je Debeljački. 

Postavio: Administrator dana 2021.08.06   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen