Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3427/penzioneri-su-uvek-lojalni-dravi/

Verzija za tampu / To ScreenviewPENZIONERI SU UVEK LOJALNI DRŽAVI


Ovo je danas kazala, prilikom posete predsednika opštine, Radivoja Debeljačkog, Udruženju penzionera, predsednica Ljubica Alargić, koja je na vratima i dočekala delegaciju iz opštine.


Delegacija opštine u kojoj su pored predsednika Debeljačkog bili dr Ilija Gazepov i Jovica Andrić, članovi Opštinskog veća, Ljiljana Plazačić, poslanica u Skupštini AP Vojvodine, i Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam posetila je penzionere u prostorijama njihovog udruženja.

- Penzioneri u našem društvu se tretiraju sa poštovanjem, a sa pomoći države koju smo dobili smo zadovoljni. Sa lokalnom samoupravom imamo odličnu saradnju, ono što tražimo to uglavnom i dobijemo. Naravno, uvek ima pojedinaca koji nisu zadovoljni, ali moramo imati razumevanja, ne može opština baš svaki naš problem da reši i da deli novac svakome ko ga zatraži. U razgovoru sa penzionerima iz drugih opština, a sastajemo se u Savezu penzionera Vojvodine, saznajemo da uslovi nisu svuda dobri. U našoj opštini je situacija bolja i zato smo zahvalni lokalnoj samoupravi, rekla je Ljubica Alargić, prilikom ovog susreta.

Ova poseta bila je prilika i da penzioneri provere nivo šećera u krvi, obave preventivni pregled i dobiju koristan savet od dr Ilije Gazepova, koji je takođe penzioner, ali njegova aktivnost kako kao člana opštinskog veća, tako i kao predsednika Udruženja za borbu protiv šećerne bolesti je daleko od uobičajene za jednog penzionera. U "njegovu stolicu" danas su seli i pojedini članovi delegacije opštine, koja je posetila penzionere.

- Za stotinak penzionera ćemo organizovati izlet 17. avgusta, to smo i ranije radili i sigurno da ćemo sa takvim aktivnostima nastaviti u budućnosti. Briga o penzionerima ne dolazi samo iz lokalne samouprave. Oni su bili oslonac ovog društva, gradili su ga, doprinosili na razne načine tokom radnog veka, i na kraju, najviše trpeli tokom vremena kada se država borila da konsoliduje ekonomiju. Naša je dužnost da im se odužimo, da im što više pomognemo u penzionerskim danima. Država se potrudila da u narednim mesecima pomogne finansijski, prvo u septembru sa 50 eura, u novembru sa 30, u decembru sa još 20, a za februar je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio još po 20.000 dinara za sve penzionere. To pokazuje kolika je briga države za najstarije sugrađane, rekao je Radivoj Debeljački u razgovoru sa penzionerima i medijima koji su pratili ovu posetu.  

On je još dodao da su iz lokalnog budžeta izdvojena sredstva za uređivanje prostorija koje udruženje koristi. Obraćajući se posebno penzionerima iz Turije i Nadalja, predsednik opštine je najavio dodatne razgovore kako bi se definisale potrebe penzionera u ova dva naseljena mesta naše opštine..

- Ako je potrebno da se objekti u kojima se ljudi skupljaju rekonstruišu, ili da se pronađu nove prostorije, da se nabavi nameštaj, da se organizuje nešto, za sve smo spremni da izađemo u susret koliko nam mogućnosti dozvoljavaju, samo je to potrebno uraditi na određeni način kako bi se namenski planirala sredstva u budžetu, poručio je Debeljački.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign