Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

STIGLE 103 KANTE ZA SMEĆE I 30 KONTEJNERA!


Ovo je danas ugovorom regulisano u zgradi opštine, a kante i kontejnere obezbedilo je Ministarstvo zaštite životne sredine za Javno komunalno preduzeće "Graditelj". Ugovor su potpisali Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, i Sara Pavkov, posebna savetnica ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović.


Kante i kontejneri su već u ekonomskom dvorištu JKP "Graditelj", a u kabinetu predfsednika opštine izjave su dali Debeljački i gošća iz Ministarstva, Sara Pavkov. Potpisivanju ugovora ispred JKP "Graditelj" prisustvovao je Darko Nenezić, izvršni direktor ovog komunalnog preduzeća.

- Ministarstvo zaštite životne sredine obezbedilo je i ove godine za 34 lokalne samouprave raznu opremu, kante, kontejnere i čistilice, koja će direktno unaprediti kvalitet života u izabranim sredinama. Opštini Srbobran pripale su 103 kante i 30 kontejnera za odlaganje otpada, koje će koristiti Javno komunalno preduzeće 'Graditelj'. Akcija se sprovodi u cilju unapređenja upravljanja otpadom, što je jedan od prioriteta Ministarstva zaštite životne sredine. Od početka 2021. godine raspisali smo niz konkursa, jer nam je cilj da sredstva 'spustimo' na nivo opština i gradova, pa smo tako finansirali projekte umanjenja aero zagađenja kroz zamenu kotlova, zatim projekte pošumljavanja i zaštite i očuvanja zemljišta, dok je u toku izbor lokalnih samouprava koje će uz našu pomoć krenuti u projekte uklanjanja divljih deponija", kazala je novinarima Sara Pavkov, a uz reči zahvalnosti, nadovezao se Debeljački:

- Naša saradnja sa Ministarstvom zaštite životne sredine traje u kontinuitetu i već smo uspešno realizovali nekoliko projekata. Posebno hvala na donaciji koja nam je danas stigla, jer na taj način povlačimo prvi korak ka dobrom upravljanju otpadom, što jeste i cilj delovanja naše lokalne samouprave. Upravo zbog toga smo sa predstavnicima ovog ministarstva otvorili i temu regionalne deponije, koja je sada aktuelna i predviđa zatvaranje naše deponije i prelazak na regionalnu deponiju u Novom Sadu. Želim istaći da izuzetnu saradnju opštine Srbobran i nadležnog ministarstva potvrđuju prethodni projekti - velika akcija pošumljavanja i zamena kotla u Osnovnoj školi 'Petar Drapšin' u Turiji. Nadam se da će i naredni period doneti isto tako kvalitetnu saradnju, posebno kroz naše učešće ma konkursu za izgradnju kanalizacije i prečistača. Nadam se da ćemo i za ove važne projekte za naše građane dobiti podršku i saglasnost već u ovoj godini i krenuti u njihovu realizaciju. 

Postavio: Administrator dana 2021.08.13

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen