Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

DEBELJAČKI POSETIO BRATSKU OROŠHAZU


Predsednik opštine Srbobran. Radivoj Debelja─Źki sa svojim najbli┼żim saradnicima ju─Źe je bio gost na zvani─Źnoj proslavi u Orošhazi, gradu pobratimu Srbobrana, u Ma─Ĺarskoj, na obele┼żavanju dr┼żavnog praznika, Dana Svetog Stefana - Szent István-nap.


Doma─çin ove posete bio je gradona─Źelnik Orošhaze, Zoltan David, dokazani prijatelj koji je ve─ç nekoliko puta bio gost naše lokalne samouprave. Bila je ovo prilika da se posle du┼że vremena razgovara o putevima saradnje dva bradska grada.

Predsednik Debelja─Źki je ─Źestitao Svetog Stefana prijateljima iz Orošhaze, kao i svim gra─Ĺanima Ma─Ĺarske, ali i Ma─Ĺarima koji ┼żive u Srbobtranu i Srbiji. U svojoj izjavi za medije, po povratku iz Ma─Ĺarske on je rekao:

- Razna ograni─Źenja koja nam je svima zajedno doneo COVID 19, ipak nisu narušili i ostavili traga na odnosima naših pobratimljenih gradova. Ve─ç sam do─Źek i gostoprimstvo koje smo osetili na svakom mestu, jasno su pokazali da ljudi iz Orošhaze i dalje ┼żele da grade prijateljske odnose sa opštinom Srbobran, a u ime naše lokalne samouprave mogu da istaknem da i sa ove strane postoji ista namera i ┼żelja. Susret sa gradona─Źelnikom Davidom potvrdio je sve to i razgovarali smo kako da osve┼żimo naše odnose posle pauze koja nam je nametnula teška zdravstvena situacija, rekao je Debelja─Źki i dodao:

- Naš fokus u razgovorima bili su projekti i modeli saradnje koje treba prvo obnoviti. Slo┼żili smo se da tradicionalne razmena u─Źenika, tokom koje su naša deca putovala na kamp u Orošhazi, a deca iz Ma─Ĺarske u naše odmaralište u Sutomoru, mora biti ponovo uspostavljena ─Źim to dozvole epidemiološke prilike, jer je taj vid saradnje bio odli─Źan za gra─Ĺenje prijateljskih odnosa i ja─Źanje veza. Razgovarali smo i o drugim modelima, o kulturi, sportu, mogu─çim zajedni─Źkim projektima, i slo┼żili se da široki prostor sa saradnju dva grada moramo ispuniti konkretnim potezima.

Prilikom posete bratskoj Orošhazi pored Debelja─Źkog našu opštinu predstavljali su Beata Sabadoš Fodor i Kristijan Ko─Źiš, ─Źlanovi Opštinskog ve─ça i Slobodan Subi─ç, direktor Centra za sport i turizam opštine Srbobran.

- Imamo obavezu da prijatelje iz Orošhaze prvom prilikom do─Źekamo istom merom, naglasio je Debelja─Źki, vidno zadovoljan na─Źinom na koji je naša delegacija ugoš─çena u Orošhazi. 

Postavio: Administrator dana 2021.08.21

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen