Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3436/debeljaki-posetio-bratsku-orohazu/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewDEBELJAČKI POSETIO BRATSKU OROŠHAZU


Predsednik opštine Srbobran. Radivoj Debelja─Źki sa svojim najbli┼żim saradnicima ju─Źe je bio gost na zvani─Źnoj proslavi u Orošhazi, gradu pobratimu Srbobrana, u Ma─Ĺarskoj, na obele┼żavanju dr┼żavnog praznika, Dana Svetog Stefana - Szent István-nap.


Doma─çin ove posete bio je gradona─Źelnik Orošhaze, Zoltan David, dokazani prijatelj koji je ve─ç nekoliko puta bio gost naše lokalne samouprave. Bila je ovo prilika da se posle du┼że vremena razgovara o putevima saradnje dva bradska grada.

Predsednik Debelja─Źki je ─Źestitao Svetog Stefana prijateljima iz Orošhaze, kao i svim gra─Ĺanima Ma─Ĺarske, ali i Ma─Ĺarima koji ┼żive u Srbobtranu i Srbiji. U svojoj izjavi za medije, po povratku iz Ma─Ĺarske on je rekao:

- Razna ograni─Źenja koja nam je svima zajedno doneo COVID 19, ipak nisu narušili i ostavili traga na odnosima naših pobratimljenih gradova. Ve─ç sam do─Źek i gostoprimstvo koje smo osetili na svakom mestu, jasno su pokazali da ljudi iz Orošhaze i dalje ┼żele da grade prijateljske odnose sa opštinom Srbobran, a u ime naše lokalne samouprave mogu da istaknem da i sa ove strane postoji ista namera i ┼żelja. Susret sa gradona─Źelnikom Davidom potvrdio je sve to i razgovarali smo kako da osve┼żimo naše odnose posle pauze koja nam je nametnula teška zdravstvena situacija, rekao je Debelja─Źki i dodao:

- Naš fokus u razgovorima bili su projekti i modeli saradnje koje treba prvo obnoviti. Slo┼żili smo se da tradicionalne razmena u─Źenika, tokom koje su naša deca putovala na kamp u Orošhazi, a deca iz Ma─Ĺarske u naše odmaralište u Sutomoru, mora biti ponovo uspostavljena ─Źim to dozvole epidemiološke prilike, jer je taj vid saradnje bio odli─Źan za gra─Ĺenje prijateljskih odnosa i ja─Źanje veza. Razgovarali smo i o drugim modelima, o kulturi, sportu, mogu─çim zajedni─Źkim projektima, i slo┼żili se da široki prostor sa saradnju dva grada moramo ispuniti konkretnim potezima.

Prilikom posete bratskoj Orošhazi pored Debelja─Źkog našu opštinu predstavljali su Beata Sabadoš Fodor i Kristijan Ko─Źiš, ─Źlanovi Opštinskog ve─ça i Slobodan Subi─ç, direktor Centra za sport i turizam opštine Srbobran.

- Imamo obavezu da prijatelje iz Orošhaze prvom prilikom do─Źekamo istom merom, naglasio je Debelja─Źki, vidno zadovoljan na─Źinom na koji je naša delegacija ugoš─çena u Orošhazi.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign