Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

DONESITE GARDEROBU KOJU NE KORISTITE I DARUJTE ONIMA KOJI NEMAJU


Posetili smo OŠ „Vuk Karadžić“ i u razgovoru sa direktoricom Julkicom Popović, iz prve ruke saznali kako je kod njih, protekla Dečija nedelja.


U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, kao i u svim školama i vrtiću naše opštine u kojima je bilo zanimljivih i edukativnih aktivnosti, prethodni dani su protekli u duhu slogana ovogodišnje Dečije nedelje „Neću da brigam, hoću da se igram!“.

- Učenici mlađih razreda crtali su kredama u boji u školskom dvorištu, izložili su svoje likovne radove u holu škole, igrali sportske i već pomalo zapostavljene dečije igre. Stariji učenici su u utorak učestvovali u sportskom danu, a nadmetali su se u muškom i ženskom fudbalu, košarci i odbojci. Sa tribina su ih bodrili vršnjaci i njihovi nastavnici.Učenici produženog boravka su sa svojim učiteljicama izrađivali igračke naših predaka i naučili kako su se nekada igrali njihovi roditelji ili bake i deke. Tokom nedelje organizovan je kviz znanja, a u petak je proglašeno pobedničko odeljenje-odeljenje VII1. Njihovoj ekipi uručeni su pokloni i čestitke drugara i nastavnika. Petak je bio i dan kada su volonteri koji pohađaju nastavu građanskog vaspitanja na velikim odmorima sa svim zainteresovanim učenicima škole igrali animatorske igre i igrice koje podižu energiju i raspoloženje. Po već ustaljenoj tradiciji, Dečija nedelja završena je Dečijom pijacom na kojoj su učenici mlađih razreda međusobno razmenjivali igračke, ispričala nam je direktorka Popović.

- Osim zabavnih aktivnosti, da li su Vaši učenici tokom proteklih dana naučili nešto novo?

- Dečija nedelja je nedelja kada posebno obraćamo pažnju na dečija prava, prijateljstvo i uvažavanje, ali se aktivnosti započete u prošloj nedelji i dalje nastavljaju. U svakom odeljenju škole postavljenje su „Kutije prijateljstva“ koje će učenici koristiti tokom cele godine, upućivati jedno drugom poruke podrške, prijateljstva, simpatije ili izvinjenja ukoliko se među njima desi poneki nesporazum.

Dečija nedelja je i prilika da se podsetimo da postoje vršnjaci kojima svakodnevno življenje nije toliko lako i čiji roditelji nisu u mogućnosti da im obezbede sve potrebne uslove za nesmetano odrastanje.I ove godine prikupljani su paketi garderobe i obuće za materijalno ugrožene stanovnike Srbobrana.Ove nedelje će u prostorijama Centra za socijalni rad biti održan humanitarni bazar na kome će učenici volonteri i njihovi nastavnici iz Tima za socijalnu zaštitu učenika, kroz druženje i razmenu lepih reči podrške, podeliti prikupljenje predmete njihovim korisnicima. Cilj nam je da naši učenici u direktnom kontaktu sa osobama koje su u bilo kakvoj vrsti socijalne ili zdravstvene posebne potrebe, razvijaju humanost i saosećajnost. S tim u vezi je i sada već tradicionalno učešće hora naše škole na Inkluzivnom festivalu „Hearts in harmony“ u Novom Sadu u subotu, 8.oktobra 2016.

Škola se posebno zahvaljuje svim učenicima, roditeljima i nastavnicima koji su učestvovali u organizaciji i realizaciji aktivnosti tokom prethodne nedelje i poziva ih na dalji nastavak saradnje.

Direktorka škole, pozvala je roditelje da ukoliko to već nisu uradili, sutra donesu garderobu i obuću, u cilju prikupljanja što većeg broja neophodnih stvari ugroženim sugrađanima za predstojeću zimu.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2016.10.10   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 52
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen