Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3442/bronza-sa-svetskog-prvenstva-stigla-u-srbobran/

Verzija za tampu / To ScreenviewBRONZA SA SVETSKOG PRVENSTVA STIGLA U SRBOBRAN!


Danas je u čast Šarolte Fišteš u kabinetu predsednika opštine, Radivoja Debeljačkog priređen svečani prijem. Ova mlada sportistkinja, studentica treće godine, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, kao članica reprezentacije Srbije, osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u mini fudbalu za igračice do 23 godine, koje je održano u Kijevu u Ukrajini.


Pored predsednika Šaroltu, koja je došla sa najbližim članovima svoje porodice, dočekali su Jovica Andrić, član Opštinskog veća, Beata Vekonji, pomoćnica predsednika opštine, i Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam.

Šarolta je pored podrške i čestitki danas od predsednika dobila i mali, skroman poklon za veliki uspeh koji je postigla kao golman reprezentacije Srbije.

Prvi put na gol je stala još u Osnovnoj školi J.J. Zmaj.

- Nastavnica Blanka Kovač mi je pružila šansu i ja sam je iskoristila. Do sada sam svoj sportski put gradila tako što sam bila na golu subotičkog Spartaka za tim KMF "Champions", a jedno vreme branila sam u Mađarskoj za Moraholom, ispričala je Šarolta i dodala:

- Kada sam počela da studiram na fakultetu smo napravili ekipu. Išli smo na Difovijadu u Budvu i tamo smo osvojile drugo mesto. Nakon toga na turniru u Novom Sadu, trener reprezentacije Siniša Milanov, prišao je meni i mojim dvema drugaricama iz Šapca  i pitao nas da li bi smo se priključili reprezentativnom timu.

U Ukrajini prvu utakmicu naše devojke odigrale su protiv selekcije Indije. Pobedile su 18:1. Usledio je poraz od Egipta, a potom su savladale reprezentaciju domaćina rezultatom 4:0. U polufinalu poražene su od najbolje ekipe turnira, selekcije Amerike rezultatom 2:0. U utakmici za treće mesto, naše reprezentativke su ponovo izašle na teren protiv Egipta, ali ovaj put su im vratile "milo za drago" i pobedile rezultatom 6:1.

Želja ove mlade Srbobranke je da nakon završenog fakulteta ostane u Srbobranu. Nada se da će pronaći posao u struci, kao i da će se u budućnosti u Srbobranu formirati klub mini fudbala, a ona je spremna da svoje znanje podeli sa drugima.

S.Š.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Žene koje pomeraju granice" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign