Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3450/kole-otvorile-svoja-vrata-uenici-seli-u-klupe/

Verzija za tampu / To ScreenviewŠKOLE OTVORILE SVOJA VRATA - UČENICI SELI U KLUPE!


U svim školama širom Srbije danas je počela nova školska godina. Tako je i u srbobranskim školama koje su otvorenih vrata dočekale svoje učenike. Svakako naviše uzbuđenja povodom prvog školskog dana imali su prvaci u osnovnim školama. Za njih je juče i danas priređen svečani prijem.


Osnovnu školu "Vuk Karadžić" upisalo je 45 učenika i podeljeni su u dva odeljenja. Njihovom dočeku u školu, kao i dočeku prvaka u svim drugim školama, uz učitelje i nastavnike, roditelje, braću i sestre i drugove, prisustvovao je i Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran.

Učenici koji će pohađati peti razred su svojim mlađim drugarima prikazali priredbu dobrodošlice.Na početku se prisutnima obratila VD direktora Bojana Nićin koja je budućim prvacima poželela sreću u nastupajućim školskim danima.Prisutnima se potom obratio predsednik opštine Radivoj Debeljački koji je mališanima poželeo srećan početak obrazovanja.Lokalna samouprava je svim prvacima obezbedila poklone u vidu školskog pribora. Psiholog škole Violeta Pivnički je pozdravljala i prozivala mališane, a odeljenja će voditi iskusne i nasmejane učiteljice prvog razreda Ljubica Popgligorin i Julka Mirosavljević.

U klupe OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" sela su 54 prvaka, u OŠ "Petar Drapšin" u Turiji deset, i u OŠ "Žarko Zrenjanin Uča" u Nadalju 23 prvaka.

- Nadam se su pred vama godine uživanja i da ćete svi tokom školovanja biti nasmejani baš kao danas. Zadovoljstvo mi vas je gledati i siguran sam dolazite u prave ruke, kod dobrih učitelja, učiteljica, nastavnika i nastavnica, koji će vas učiniti još boljim i još pametnijim, koji će vam približiti i pomoći vam da usvojite nova znanja. Mi stariji imamo obavezu da uvek budemo tu za vas, da vam pomognemo, i imate priliku da nam se obratite kada god želite, rekao je prilikom prijema prvaka Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran i dodao:

- Cilj nam je da imate još lepše i opremljenije učionice i sve druge uslove da postanete dobri đaci, uspešni i dobri ljudi. Zajedničkim snagama moramo se potruditi da svu decu izvedemo na pravi put. A vi deco, slušajte svoje učitelje i roditelje, biće u narednim godinama i dobrih i loših ocena, druženja i nestašluka, ali pred vama su najlepše godine i koristite ih za učenje i za sklapanje novih prijateljstava koja mogu ostati za celi život.

Povodom početka školske godine danas je i policija dodatno regulisala saobraćaj, tako da su kod svake škole upozoravali vozače da obrate pažnju i maksimalno prilagode brzinu svojih vozila zbog dece koja su ovog jutra krenula u škole.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign