Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

U SUBOTU SE ZAORAVA 22. SRBOBRANSKA BRAZDA


Tradicionalno takmičenje u oranju koje se u Srbobranu, ove godine, održava 22. put, vraća se na AD Pionir. Tamo će u subotu preko 50 takmičara odmeriti znanje, ali i podeliti iskustva. Zemljoradnja je u Srbobranu oduvek imala posebno mesto, a "Brazda" je tu da ukaže na dostignuća u poljoprivredi, kao i da se vidi sa čim naši paori raspolažu...


Konferencija za medije u susret 22. Srbobranskoj brazdi održana je juče u kabinetu predsednika opštine Srbobran. Govorili su Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, Slobodan Subić, predsednik Saveta MZ Srbobran, i Ninoslav Jokanović, član Organizacionog odbora manifestacije.

- Opština Srbobran je pretežno poljoprivredna sredina sa 26.000 hektara obradivih površina i 1.500 aktivnih poljoprivrednih gazdinstava, zbog čega je 'Srbobranska brazda' vrlo značajna manifestacija, ako ne i najznačajnija. Zato je bilo važno da organizaciono i u svakom drugom smislu lokalna samouprava učini maksimum napora kako bi se naša sredina predstavila u najboljem svetlu. Za subotu je pripremljen bogat program, uz tradicionalno takmičenje orača posetioce očekuju i brojna druga dešavanja: kulturno-umetnički nastupi, muzički program, posebna pažnja posvećena je deci i njihovom učešću u manifestaciji, sa poklonima za sve učesnike i mnogo toga drugog. Sve što je pripremljeno namenjeno je našim građanima, zato u ime Opštine Srbobran, Mesne zajednice Srbobran i Organizacionog odbora manifestacije, pozivam sugrađane da u subotu, 04. septembra, budu na 'Srbobranskoj brazdi', uzmu učešće u takmičenju, ili samo dođu sa svojim porodicama i provedu jedan lep dan na otvorenom", rekao je na Konferenciji, Radivoj Debeljački.

Ninoslav Jokanović, član Organizacionog odbora, najavio je da će ovogodišnja 'Srbobranska brazda' imati više od 50 takmičara.

- Biće to jedan mini poljoprivredni sajam na otvorenom na kom će biti i prikaz mašina u radu, što je posebno zanimljivo. Sve počinje svečanim defileom kroz Srbobran, u kom mogu učestvovati svi traktoristi koji to žele, bez obaveze da kasnije učestvuju u takmičenju, te ovom prilikom i pozivam sve naše zemljoradnike da u subotu, u vremenu od 07.00 do 07.30, dođu do zgrade MZ Srbobran, i da se zajedno provozamo do 'Pionira', što će sigurno biti lepa slika koja će posredstvom medija obići Srbiju, rekao je Jokanović.

Slobodan Subić, predsednik Saveta MZ Srbobran, zahvalio se ovom prilikom opštini Srbobran, kao glavnom pokrovitelju manifestacije, i generalnom sponzoru - KWS, semenskoj kući koja redovno podržava srbobranska sportska i mnoga druga dešavanja.

- Novina ove godine je jedna vrlo lepa inicijativa; odlučili smo da sav prihod od prodaje pića u danu takmičenja iskoristimo za opremanje jednog kompletnog dečijeg igrališta, dok će ostatak novca biti iskorišćen za adaptaciju postojećih, prvenstveno onih u vrtićima. S toga apelujem na naše građane da dođu u subotu. Dolaze nam učesnici iz svih okolnih opština, pa čak i iz Šumadije, red je da se pokažemo u najboljem izdanju i potvrdimo da su Srbobranci neprikosnoveni u obradi zemlje, rekao je Subić i dodao:

- Nagrade su vredne, na nivou onih od pre dve godine, što je samo dodatni motiv da bude što više takmičara.

Svoj dolazak najavili su i profesori i studenti sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i učenici srednjih poljoprivrednih škola iz Bačke Topole i Futoga. 

Postavio: Administrator dana 2021.09.01

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 37
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen