Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3454/predstavljeno-stvaralatvo-mirjane-rankovi-lukovi/

Verzija za štampu / To ScreenviewPREDSTAVLJENO STVARALAŠTVO MIRJANE RANKOVIĆ LUKOVIĆ


Novinarka, pesnikinja iz Čajetine, održala je književno veče u Srbobranu, u Narodnoj biblioteci. Na inicijativu vajara iz Srbobrana, Ištvana Fuska, koji je ujedno bio i moderator došla je i predstavila svoje stvaralaštvo publici koja je došla da je nagradi aplauzima za njen rad.


Gosti večeri bili su Darko Čonkić, direktor Art Centra iz Beograda i Dejan Subakov koji je na svojoj gitari pružio muzičku pratnju.

- Mirjana Ranković Luković rođena je 1965.godine u Valjevu. Po profesiji je nastavnik razredne nastave, a po opredeljenju pisac i novinar. U osnovnoj školi je već pokazivala sklonost ka pisanju i već u nižim razredima osnovne škole postala najmlađi član literarne sekcije. 1992.godine udajom postaje stanovnica Čajetine, gde upoznaje pesnika Mihaila Ćupovića koji će, sa Dobricom Erićem, prvi pregledati njene rukopise i uz Ljubivoja Ršumovića joj poželeti dobrodošlicu u svet književnosti. Njena prva zbirka poezije izašla 1998.godine pod nazivom "Drugi deo mene". Slede: Lica ljubavi (zbirka poezije, 1998.), Nakon svih ovih godina (zbirka pripovedaka, 1999.), PešÄano vreme(zbirka pripovedaka, 2003.), Ulazeći u priču(zbirka pripovedaka, 2005.), Muškarci ne plaču (roman, 2008.), Priče iz Pričevića (zbirka pripovedaka 2011.), Vetrovima unazad(zbirka poezije, 2014.), Tajne naše male (zbirka kratkih priča, 2018.), kazala je u uvodnoj reči direktorka Narodne biblioteke u Srbobranu, Andrea Pinter, a u uvodu i najavi pesnikinje iz Čajetine Fusko je kazao:

Poslušajte šta je Mirjana, između ostalog, rekla našem novinaru o svom stvaralaštvu i načinu na koji stvara, kako promišlja i oblikuje svoj umetnički izraz:

Srbobran portal · Mirjana Ranković Luković

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Žene koje pomeraju granice" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign