Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

PRIJEM ZA ŠAMPIONE!


Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački upriličio je svečani prijem za pobednike i organizatore ovogodIšnjeg dečijeg festivala "Srbija u ritmu Evrope".Veljko Golub, i plesačice Robertina Kupco, Milana Matić i Galina Jovčić, nagrađeni su od opštine boravkom u banji Orošhaza u Mađarskoj, a od organizatora festivala dobili su putovanje u Holandiju, zemlju koju su predstavljali.


Veliku stvar za promociju naše sredine uradili su njih četvoro. Privukli su pažnju publike širom Srbije, kao i žirija i zasluženo osvojili prvo mesto. Godinu dana je pred nama da se pripremimo i budemo dobri domaćini festivalu koji će se dogodine održati u Srbobranu.

- Svi smo mi pobednici, nije bitno da li smo prvi, drugi ili bilo koji po redu. Pobednici smo ne zato što se takmičimo sa drugima, nego zbog toga što se borimo sami sa sobom i svakodnevno pobeđujemo sami sebe. Tako je to kroz ceo život, sami smo sebi najveći konkurenti i dokle god pobeđujemo u toj bitci, na dobrom smo putu, kazala je na Konferenciji za medije Robertina Kupco, mlada plesačica koja je potvrdila svoj veliki talenat za ples.

- Drago nam je što će Srbobran biti domaćin naredne godine takmičenja ‘Srbija u ritmu Evrope’, festivala koji je vidno napredovao poslednjih godina. Srbobran zaslužuje da bude domaćin jedne velike manifestacije i celokupnog programa koji nosi takmičenje ‘Srbija u ritmu Evrope’, i bićemo dostojni toga. Znam da imamo i drugu talentovanu decu koja mogu da naslede ovogodišnje pobednike, da ponovo konkurišemo za prvo mesto, iako nam ni ove godine to nije bio fokus, rekao je predsednik opštine, Debeljački i dodao:

- Najvažnije je bilo da se deca raduju, da budu nasmejani i zadovoljni. Vi mladi ste naš fokus, nadam se da je ovo samo početak za vas, odskočna daska za buduće planove i napredovanje. Vi ćete u budućnosti biti uzor nekoj novoj deci, a mi ćemo uvek biti uz vas, da vam budemo oslonac i podrška za nove pobede.

Direktor manifestacije "Srbija u ritmu Evrope", Igor Karadarević izneo je svoje zadovoljstvo što se manifestacija vraća u Vojvodinu:

- Ponosni smo jer smo pobedu vratili u Vojvodinu, nakon pet godina. Srbobran je prvi pobednički grad posle Sombora. Nadam se da će projekat i takmičenje sada pomoći i Pokrajinska vlada. TV prenos koji bi trebao da ode iz Srbobrana, za sada u tri zemlje regiona. Biće ovo prilika za veliku i vrednu promociju. Sve će biti, kao i do sada, podređeno deci Srbije iz 24 grada. Nema sumnje da će odavde otići jedna lepa slika, ali odmah moramo početi da radimo kako bi sve bilo besprekorno. Naš zadatak je da već sada krenemo u novu promociju opštine Srbobran. Meni će biti velika čast da osmislim kako da promovišemo ovaj lepi grad, kroz koje segmente, ali moram da kažem da sam oduševljen kvalitetom dece, njihovom mirnoćom i predanošću poslu i projektu, kao i podrškom koju su imali od lokalne samouprave, roditelja i svih drugih. Važno je istaći da su deca iz opštine Srbobran postala pobednici takmičenja u najboljem do sada realizovanom TV prenosu. Već u ovom trenutku mi imamo 15 prijava gradova i opština za takmičenje u Srbobranu i uveren sam da nas sledeće godine ponovo čeka izuzetna gledanost i još jedan spektakl, rekao je Karadarević.

Naravno priliku da se obrati javnosti iskoristio je i mladi, talentovani Veljko Golub koji je iz malog Nadalja uspeo da se prilagodi velikim zahtevima televizijske produkcije i bude na visini zadatka, sjajno otpeva pesmu koju je dobio i opčini publiku i žiri.

- Neopisivo sam srećan, kao i moje drugarice. Moj san je oduvek bio da pobedim, ali prvo i da učestvujem na jednom ovako velikom festivalu. Upućujem zahvalnost našem predsedniku Opštine, koji nam je omogućio da učestvujemo na takmičenju. Takođe, hvala i našoj koordinatorki, Sonji Stojnović, koja je činila da se u svakom trenutku osećamo ugodno i da budemo srećni. Hvala i svima koji su verovali u nas i glasali da pobedimo, našim roditeljima, prijateljima, profesorima i svima koji su nas na bilo koji način podržavali na putu do pobede, rekao je naš Veljko i dodao:

- Srbobranci su ljudi velikog srca, gostoljubivi domaćini, željni da ugode i mnogi će se iznenaditi onim što ćete videti i doživeti u našem Srbobranu.

  

Postavio: Administrator dana 2021.09.09

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen