Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

DANAS U SRBOBRANU KATOLICI OBELEŽAVAJU SLAVU KATOLIČKOG HRAMA


Jutros je u rimokatoličkoj crkvi u Srbobranu održana tim povodom svećana misa kojoj su prisustvovali ukupno 15 sveštenika rimokatoličke crkve, sveštenici Srpske pravoslavne crkve u Srbobranu, otac Jovan i otac Žarko, kao i vernici iz Bečeja, Subotice, Bačke Palanke, Vrbasa, Kule, Novog Sada. Misi su prisustvovali i politički zvaničnici, Radivoj Debeljački, predsednik opštine, Slobodan Subić, Beata Sabadoš Fodor, Nandor Brašnjo - predsednik OO SVM, Balint Juhas - zastupnik Fondacije Prosperitati, Zoltan Kerekeš - član veća SVM, Ištvan Ternovac - član veća Mađarskog Nacionalnog Saveta.


Među prisutnima na misi bili su i gosti iz grada pobratima Orošhaze u Mađarskoj, gradonacelnik Zoltan David i član opštinskog odbora blagajne Eniko Bereš.

- Atmosfera crkve, kao i ono što je rečeno tokom mise, izuzetno je prijalo i osećamo se uzdignuto. U Srbobranu smo se sreli sa mnogo poznanika koji su ranije pomogli našu saradnju i radili na tome da Srbobran i Orošhaza napreduju i dobro sarađuju i da se međusobno povežu u što je moguće više niti. I sam radim i težim na daljem razvoju saradnje između Orošhaze i Srbobrana, I siguran sam, da će u nastavku izgradnje daljnjih odnosa ova saradnja još više jačati, rekao je u izjavi za medije, Zoltan David i dodao:


- Nadam se da ćemo uspeti da razotkrijemo nove poslovne i kulturne odnose, kojih ranije nije bilo. U protekloj godini nismo se sreli zbog virusa, a ujedno se nadamo da će noviji tip virusa poštedeti stanovništvo i u Srbobranu i u Orošhazi.


Istovremeno, David je zahvalio predstavnicima opštine kao i građanima Srbobrana na srdačnoj dobrodošlici, te izrazio nadu da će u budućnosti još više građana iz Srbobrana posetiti Orošhazu, te da će se dalji lični odnosi uspostaviti u dva zbratimljena naselja kroz dalja lična prijateljstva.

Danas je posebno priznanje od gradonačelnika Orošhaze dobio Ifju Zoltan, koji je kako je rečeno bio kopča u saradnji Srbobrana i Orošhaze u periodu od 2012. do 2020. godine i ovo priznanje je zapravo zahvalnost za negovanje pobratimskih odnosa naše opštine i Orošhaze.

 

Besedu na misi je održao sveštenik Akoš Horvat , koji službuje u Kanjiži.

Večeras sa početkom u 19 časova u dvorištu OŠ "J.J. Zmaj" sledi prateća manifestacija crkvene slave, u organizaciji Doma kulture iz Srbobrana.

  

Postavio: Administrator dana 2021.09.14

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen