Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3458/danas-u-srbobranu-katolici-obeleavaju-slavu-katolikog-hrama/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewDANAS U SRBOBRANU KATOLICI OBELE┼ŻAVAJU SLAVU KATOLI─îKOG HRAMA


Jutros je u rimokatoli─Źkoj crkvi u Srbobranu odr┼żana tim povodom sve─çana misa kojoj su prisustvovali ukupno 15 sveštenika rimokatoli─Źke crkve, sveštenici Srpske pravoslavne crkve u Srbobranu, otac Jovan i otac ┼Żarko, kao i vernici iz Be─Źeja, Subotice, Ba─Źke Palanke, Vrbasa, Kule, Novog Sada. Misi su prisustvovali i politi─Źki zvani─Źnici, Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine, Slobodan Subi─ç, Beata Sabadoš Fodor, Nandor Brašnjo - predsednik OO SVM, Balint Juhas - zastupnik Fondacije Prosperitati, Zoltan Kerekeš - ─Źlan ve─ça SVM, Ištvan Ternovac - ─Źlan ve─ça Ma─Ĺarskog Nacionalnog Saveta.


Me─Ĺu prisutnima na misi bili su i gosti iz grada pobratima Orošhaze u Ma─Ĺarskoj, gradonacelnik Zoltan David i ─Źlan opštinskog odbora blagajne Eniko Bereš.

- Atmosfera crkve, kao i ono što je re─Źeno tokom mise, izuzetno je prijalo i osec╠üamo se uzdignuto. U Srbobranu smo se sreli sa mnogo poznanika koji su ranije pomogli našu saradnju i radili na tome da Srbobran i Orošhaza napreduju i dobro sara─Ĺuju i da se me─Ĺusobno pove┼żu u što je moguc╠üe više niti. I sam radim i te┼żim na daljem razvoju saradnje izme─Ĺu Orošhaze i Srbobrana, I siguran sam, da ─çe u nastavku izgradnje daljnjih odnosa ova saradnja još više ja─Źati, rekao je u izjavi za medije, Zoltan David i dodao:


- Nadam se da c╠üemo uspeti da razotkrijemo nove poslovne i kulturne odnose, kojih ranije nije bilo. U protekloj godini nismo se sreli zbog virusa, a ujedno se nadamo da c╠üe noviji tip virusa poštedeti stanovništvo i u Srbobranu i u Orošhazi.


Istovremeno, David je zahvalio predstavnicima opštine kao i gra─Ĺanima Srbobrana na srda─Źnoj dobrodošlici, te izrazio nadu da c╠üe u buduc╠ünosti još više gra─Ĺana iz Srbobrana posetiti Orošhazu, te da c╠üe se dalji li─Źni odnosi uspostaviti u dva zbratimljena naselja kroz dalja li─Źna prijateljstva.

Danas je posebno priznanje od gradona─Źelnika Orošhaze dobio Ifju Zoltan, koji je kako je re─Źeno bio kop─Źa u saradnji Srbobrana i Orošhaze u periodu od 2012. do 2020. godine i ovo priznanje je zapravo zahvalnost za negovanje pobratimskih odnosa naše opštine i Orošhaze.

Srbobran portal · Radivoj Debelja─Źki

 

Besedu na misi je odr┼żao sveštenik Akoš Horvat , koji slu┼żbuje u Kanji┼żi.

Ve─Źeras sa po─Źetkom u 19 ─Źasova u dvorištu OŠ "J.J. Zmaj" sledi prate─ça manifestacija crkvene slave, u organizaciji Doma kulture iz Srbobrana.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign