Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

U ČETVRTAK ZASEDA SKUPŠTINA!


Raspravlja─çe se i odlu─Źivati o drugom rebalansu bud┼żeta, na dnevnom redu 25 ta─Źaka, a sazna─çemo i ko su dobitnici ovogodišnjih priznanja u okviru Oktobarske nagrade...


Skupština ─çe konstatovati prestanak mandata dosadašnje odbornice (SVM) Aranke Bergel jer je funkcija pomo─çnice predsednika opštine nespojiva sa odborni─Źkim mesto. Njeno mesto u skupštinskim klupama zauze─çe, u ─Źetvrtak, Nandor Brašnjo, na sednici koja po─Źinje u devet sati.

Kao najavu za narednu sednicu izdvajamo još donošenje odluke o dodeli Oktobarske nagrade i priznanja povodom Dana opštine i oslobo─Ĺenja Srbobrana.

Komisija koja je razmatrala predloge koji su stigli od gra─Ĺana i raznih udru┼żenja i institucija, predlo┼żila je da ove godine zvanje po─Źasnog gra─Ĺanina opštine Srbobran pripadne uglednom knji┼żevniku i publicisti Vegel Laslu iz Novog Sada. Njega je za ovo priznanje predlo┼żila Narodna biblioteka iz Srbobrana. Podseti─çemo, Vegel je u februaru ove godine bio gost Srbobrana u okviru manifestacije "Dani Gion Nandora".

Za dobitnicu ovogodišnje Oktobarske nagrade predlo┼żena je Slavka Popi─ç. Ona je 2004.godine sa grupom roditelja osnovala Udru┼żenje za pomo─ç mentalno nedovoljno razvijenim osobama "Biser" i svojim volonterskim radom dala nemerljiv doprinos na ostvarivanju prava i poboljšanju kvaliteta ┼żivota osoba sa invaliditetom, kao i njihovoj inkluziji. 

Podseti─çemo na dodelu Oktobarskih nagrada 2014.godine kada je titulu po─Źasnog gra─Ĺanina dobio Zvonimir ─Éuki─ç ─Éule, frontmen grupe Van Gogh i kada su mu tom prilikom iznena─Ĺenje priredili ─Źlanovi Bisera, kojima je on svoju povelju Po─Źasnog gra─Ĺanina ostavio na ─Źuvanje.Bio je to jedan od najemotivnijih trenutaka od kako je ovo priznanje ustanovljeno.

Komisija za dodelu nagrada i priznanja opštine Srbobran za dodelu zahvalnica predlo┼żila je odbornicima Sne┼żanu Vuji─ç, vaspita─Źicu iz Turije, Danijelu Mili─Źi─ç Trebaticki, vaspita─Źicu iz Nadalja, dr Iliju Gazepov iz Turije i Branislava Baneta Kurja─Źkog iz Srbobrana.

S.N.

 

  

Postavio: Administrator dana 2016.10.11   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 54
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen