Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/346/u-etvrtak-zaseda-skuptina/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewU ČETVRTAK ZASEDA SKUPŠTINA!


Raspravlja─çe se i odlu─Źivati o drugom rebalansu bud┼żeta, na dnevnom redu 25 ta─Źaka, a sazna─çemo i ko su dobitnici ovogodišnjih priznanja u okviru Oktobarske nagrade...


Skupština ─çe konstatovati prestanak mandata dosadašnje odbornice (SVM) Aranke Bergel jer je funkcija pomo─çnice predsednika opštine nespojiva sa odborni─Źkim mesto. Njeno mesto u skupštinskim klupama zauze─çe, u ─Źetvrtak, Nandor Brašnjo, na sednici koja po─Źinje u devet sati.

Kao najavu za narednu sednicu izdvajamo još donošenje odluke o dodeli Oktobarske nagrade i priznanja povodom Dana opštine i oslobo─Ĺenja Srbobrana.

Komisija koja je razmatrala predloge koji su stigli od gra─Ĺana i raznih udru┼żenja i institucija, predlo┼żila je da ove godine zvanje po─Źasnog gra─Ĺanina opštine Srbobran pripadne uglednom knji┼żevniku i publicisti Vegel Laslu iz Novog Sada. Njega je za ovo priznanje predlo┼żila Narodna biblioteka iz Srbobrana. Podseti─çemo, Vegel je u februaru ove godine bio gost Srbobrana u okviru manifestacije "Dani Gion Nandora".

Za dobitnicu ovogodišnje Oktobarske nagrade predlo┼żena je Slavka Popi─ç. Ona je 2004.godine sa grupom roditelja osnovala Udru┼żenje za pomo─ç mentalno nedovoljno razvijenim osobama "Biser" i svojim volonterskim radom dala nemerljiv doprinos na ostvarivanju prava i poboljšanju kvaliteta ┼żivota osoba sa invaliditetom, kao i njihovoj inkluziji. 

Podseti─çemo na dodelu Oktobarskih nagrada 2014.godine kada je titulu po─Źasnog gra─Ĺanina dobio Zvonimir ─Éuki─ç ─Éule, frontmen grupe Van Gogh i kada su mu tom prilikom iznena─Ĺenje priredili ─Źlanovi Bisera, kojima je on svoju povelju Po─Źasnog gra─Ĺanina ostavio na ─Źuvanje.Bio je to jedan od najemotivnijih trenutaka od kako je ovo priznanje ustanovljeno.

Komisija za dodelu nagrada i priznanja opštine Srbobran za dodelu zahvalnica predlo┼żila je odbornicima Sne┼żanu Vuji─ç, vaspita─Źicu iz Turije, Danijelu Mili─Źi─ç Trebaticki, vaspita─Źicu iz Nadalja, dr Iliju Gazepov iz Turije i Branislava Baneta Kurja─Źkog iz Srbobrana.

S.N.

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign