Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

U TOKU JE DEČIJA NEDELJA - PREDSEDNIK DEBELJAČKI DANAS POSETIO PU RADOST


Dečija nedelja ove godine održava se od 04. do 10. oktobra. Tim povodom organizuju se različiti programi za decu, a u realizaciju su uključene sve institucije koje su povezane sa decom i njihovim odrastanjem.


Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački sa svojim saradnicima danas je posetio Predškolsku ustanovu "Radost".  Ove godine Dečija nedelja se održava pod slogom "Dete je dete, da ga volite i razumete".

- Želimo da imamo pravi uvid kako deca provode vreme u vrtićima i kakvi su uslovi za rad. Smatramo da je to jedan od glavnih prioriteta naše lokalne samouprave. Deca treba da imaju srećno detinjstvo, a vrtići su tu da im to dobrim delom omoguće. Mislim da su naši vrtići, u tom smislu u dobrom stanju. Naravno, uvek postoji mogućnost da uslovi budu bolji, zbog toga vodimo računa o tome kako nam izgledaju vrtići, šta treba da se popravi, zanovi, poboljša, rekao je prilikom posete Debeljački.

Na našoj teritoriji radi ukupno devet vrtića u okviru PU "Radost". To nije malo, ocenio je Debeljački, s' obzirom na veličinu naše opštine i broj stanovnika, ali je iskazao zabrinutost zbog smanjenja broja dece. Ovo je trend koji je prisutan u celoj Srbiji, međutim on je takođe ukazao na  primer Nadalja, gde je pozitivan prirodni priraštaj i spada u retka mesta u Vojvodini koja mogu da se pohvale ovakvim podatkom.

- Važno je da pazimo našu decu, jer je budućnost u njihovim rukama. Ove nedelje deca su u centru pažnje a tako bi trebalo da bude i tokom cele godine. Svako dete ima pravo da bude srećno, a mi, predstavnici naše opštine, treba da se trudimo da im to obezbedimo, kazao je za medije povodom Dečije nedelje Kristijan Kočiš, član Opštinskog veća zadužen za prosvetu i kulturu.

Opštinska delegacija sa Debeljačkim na čelu, nije vrtiće posetila praznih ruku. Oni su deci doneli "slatke paketiće", a takođe i oni su dobili sliku, koju su deca napravila i koja će od sada biti u zgradi opštine i krasiti jedan od zidova.

Konvencija o pravima deteta

Pogledajte spot koji je napravljen povodom 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta: 

Postavio: Administrator dana 2021.10.06

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen