Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3469/u-toku-je-deija-nedelja-predsednik-debeljaki-danas-posetio-pu-radost/

Verzija za tampu / To ScreenviewU TOKU JE DEČIJA NEDELJA - PREDSEDNIK DEBELJAČKI DANAS POSETIO PU RADOST


Dečija nedelja ove godine održava se od 04. do 10. oktobra. Tim povodom organizuju se različiti programi za decu, a u realizaciju su uključene sve institucije koje su povezane sa decom i njihovim odrastanjem.


Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački sa svojim saradnicima danas je posetio Predškolsku ustanovu "Radost".  Ove godine Dečija nedelja se održava pod slogom "Dete je dete, da ga volite i razumete".

- Želimo da imamo pravi uvid kako deca provode vreme u vrtićima i kakvi su uslovi za rad. Smatramo da je to jedan od glavnih prioriteta naše lokalne samouprave. Deca treba da imaju srećno detinjstvo, a vrtići su tu da im to dobrim delom omoguće. Mislim da su naši vrtići, u tom smislu u dobrom stanju. Naravno, uvek postoji mogućnost da uslovi budu bolji, zbog toga vodimo računa o tome kako nam izgledaju vrtići, šta treba da se popravi, zanovi, poboljša, rekao je prilikom posete Debeljački.

Na našoj teritoriji radi ukupno devet vrtića u okviru PU "Radost". To nije malo, ocenio je Debeljački, s' obzirom na veličinu naše opštine i broj stanovnika, ali je iskazao zabrinutost zbog smanjenja broja dece. Ovo je trend koji je prisutan u celoj Srbiji, međutim on je takođe ukazao na  primer Nadalja, gde je pozitivan prirodni priraštaj i spada u retka mesta u Vojvodini koja mogu da se pohvale ovakvim podatkom.

- Važno je da pazimo našu decu, jer je budućnost u njihovim rukama. Ove nedelje deca su u centru pažnje a tako bi trebalo da bude i tokom cele godine. Svako dete ima pravo da bude srećno, a mi, predstavnici naše opštine, treba da se trudimo da im to obezbedimo, kazao je za medije povodom Dečije nedelje Kristijan Kočiš, član Opštinskog veća zadužen za prosvetu i kulturu.

Opštinska delegacija sa Debeljačkim na čelu, nije vrtiće posetila praznih ruku. Oni su deci doneli "slatke paketiće", a takođe i oni su dobili sliku, koju su deca napravila i koja će od sada biti u zgradi opštine i krasiti jedan od zidova.

Konvencija o pravima deteta

Pogledajte spot koji je napravljen povodom 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta:
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign