Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3471/crveni-krst-u-saradnji-sa-kolama-ukljuen-u-obeleavanje-deije-nedelje/

Verzija za štampu / To ScreenviewCRVENI KRST U SARADNJI SA ŠKOLAMA UKLJUČEN U OBELEŽAVANJE DEČIJE NEDELJE


Brojne ustanove i organizacije u opštini Srbobran ovu nedelju posvetila su deci. Povodom Dečije nedelje angažovala se i lokalna organizacija Crvenog krsta sprovodeći dve akcije u jednom danu.


U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" održani su časovi prve pomoći, najpre program prilagođen mlađim osnovcima (od 1. do 4. razreda), a zatim i  predavanje za đake viših razreda (od 5. do 8.).

Predavanje su vodile, volonterka Crvenog krsta, Jovana Mrkšić i lekar Doma zdravlja "Dr Đorđe Bastić", Nataša Kajić, koja je i licencirani predavač Crveog krsta u domenu prve pomoći. One su deci prvo govorile o prevenciji, kako ne bi dolazilo do povreda, pričalo se o zdravlju i adekvatnim životnim navikama, a zatim su prikazale radnje potrebne da se sprovedu kako bi se obezbedile različite vrste povreda.

Održana je „Trka za srećnije detinjstvo“, ali kako vremenski uslovi nisu dozvolili da se trči u parku, ona je premeštena u sportske sale obe srbobranske škole. Trčala su deca 4. i 8. razreda, za koju je lokalna samouprava obezbedila sokove i čokoladice.

Sekretar Crvenog krsta, Goran Radovanović, poželeo je đacima Osnovnih škola "Vuk Karadžić" i "Jovan Jovanović Zmaj", srećno detinjstvo, a u razgovoru sa decom zamolio ih je da vode računa o svom zdravlju, da se ne povrede tokom igre, a poseban akcenat je stavio na bavljenje sportom. 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign