Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

OŠ „PETAR DRAPŠIN“ U TURIJA DOBILA INFORMATIČKU OPREMU U IZNOSU OD 2,5 MILIONA DINARA


Svesna da je ulaganje u obrazovanje ulaganje u budućnost, kompanija NIS je, kroz svoj program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, Osnovnoj školi „Petar Drapšin“ koja se nalazi u Turiji ( teritorija opštine Srbobran), donirala sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara za potrebe nabavke savremene digitalne opreme.


Zahvaljujući ovoj donaciji, opremljeno je 15 školskih učionica sa 15 laptopova i 15 projektora, dok su dve učionice opremljene interaktivnim tablama. Takođe, kroz pomenuti projekat, OŠ „Petar Drapšin“ nabavila je i 10 PC i šest tablet računara koji će umnogome unaprediti i poboljšati rad nastavnika i učenika škole. Ovom donacijom savremene digitalne opreme omogućeno je i da naredne generacije učenika razvijaju svoje digitalne kompetencije, dok je kompanija NIS još jednom je potvrdila svoju rešenost da vodi računa o zajednici u kojoj posluje i podržava razvoj i modernizaciju društva u Srbiji.


Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački istakao je da je ova opština od samog početka uključena u program „Zajednici zajedno“.

- Veoma smo zadovoljni što smo danas u školi gde je realizovan projekat digitalizacije opreme, a isti ovakav projekat realizovan je prethodne godine u još jednoj školi ne teritoriji naše opštine. Drago nam je da možemo deci da pružimo bolje uslove za školovanje, jer nam je ulaganje u mlade jedan od prioriteta. Nastavljamo u istom pravcu, sa ulaganjem u škole, predviđena je sanacija gasnog kotla u osnovnoj školi u Nadalju, takođe kroz program Zajednici zajedno, a zamenu kotla ćemo imati i u ovoj školi što će omogućiti da grejna sezona počne neometano, naveo je on.


Nenad Stevanović, rukovodilac Pogona Srednji Banat u NIS-u naglasio je uspešnu saradnju kompanije NIS i opštine Srbobran.

- Kompanija NIS i opština Srbobran uspešno sarađuju dugi niz godina, ovo je samo jedan od projekata koji dokazuje tu uspešnu saradnju i potvrđuje značaj koji dajemo saradnji sa lokalnim samoupravama. Do sada smo realizovali više od 52 projekta, a ove godine, odredili smo sa kolegama iz opštine da nam je opremanje škola prioritet. Budžet od pet miliona dinara je određen prošle godine za dve škole u Srbobranu u unapređenje digitalizacije obrazovnih programa, a tokom ove godine sprovešćemo projekte u oblasti ekologije i zaštite životne sredine takođe u ovoj opštini.
 

Postavio: Administrator dana 2021.10.08

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen