Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3472/opetar-drapinu-turija-dobila-informatiku-opremu-u-iznosu-od-2-5-miliona-dinara/

Verzija za tampu / To ScreenviewOŠ „PETAR DRAPŠIN“ U TURIJA DOBILA INFORMATIČKU OPREMU U IZNOSU OD 2,5 MILIONA DINARA


Svesna da je ulaganje u obrazovanje ulaganje u budućnost, kompanija NIS je, kroz svoj program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, Osnovnoj školi „Petar Drapšin“ koja se nalazi u Turiji ( teritorija opštine Srbobran), donirala sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara za potrebe nabavke savremene digitalne opreme.


Zahvaljujući ovoj donaciji, opremljeno je 15 školskih učionica sa 15 laptopova i 15 projektora, dok su dve učionice opremljene interaktivnim tablama. Takođe, kroz pomenuti projekat, OŠ „Petar Drapšin“ nabavila je i 10 PC i šest tablet računara koji će umnogome unaprediti i poboljšati rad nastavnika i učenika škole. Ovom donacijom savremene digitalne opreme omogućeno je i da naredne generacije učenika razvijaju svoje digitalne kompetencije, dok je kompanija NIS još jednom je potvrdila svoju rešenost da vodi računa o zajednici u kojoj posluje i podržava razvoj i modernizaciju društva u Srbiji.


Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački istakao je da je ova opština od samog početka uključena u program „Zajednici zajedno“.

- Veoma smo zadovoljni što smo danas u školi gde je realizovan projekat digitalizacije opreme, a isti ovakav projekat realizovan je prethodne godine u još jednoj školi ne teritoriji naše opštine. Drago nam je da možemo deci da pružimo bolje uslove za školovanje, jer nam je ulaganje u mlade jedan od prioriteta. Nastavljamo u istom pravcu, sa ulaganjem u škole, predviđena je sanacija gasnog kotla u osnovnoj školi u Nadalju, takođe kroz program Zajednici zajedno, a zamenu kotla ćemo imati i u ovoj školi što će omogućiti da grejna sezona počne neometano, naveo je on.


Nenad Stevanović, rukovodilac Pogona Srednji Banat u NIS-u naglasio je uspešnu saradnju kompanije NIS i opštine Srbobran.

- Kompanija NIS i opština Srbobran uspešno sarađuju dugi niz godina, ovo je samo jedan od projekata koji dokazuje tu uspešnu saradnju i potvrđuje značaj koji dajemo saradnji sa lokalnim samoupravama. Do sada smo realizovali više od 52 projekta, a ove godine, odredili smo sa kolegama iz opštine da nam je opremanje škola prioritet. Budžet od pet miliona dinara je određen prošle godine za dve škole u Srbobranu u unapređenje digitalizacije obrazovnih programa, a tokom ove godine sprovešćemo projekte u oblasti ekologije i zaštite životne sredine takođe u ovoj opštini.

Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign