Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ŽIĆA MARADONA POČASNI GRAĐANIN OPŠTINE SRBOBRAN


Odluku da povodom 19.oktobra, Dana opštine Srbobran, zvanje počasnog građanina za 2021.godinu ponese Živorad Đurić, poznatiji kao Žića Maradona doneli su danas na XV sednici SO Srbobran, kojom je predsedavala Milena Alargić, većinom glasova odbornici opštine Srbobran.


Povelja počasnog građanina, kao vid poštovanja za veliki ugled koji uživa u zemlji i svetu će biti dodeljena dobitniku. na svečanoj sednici, koja će se održati 19.oktobra.

U obrazloženju za ovo priznanje se kaže da je ovogodišnji dobitnik prepoznat kao dobrotvor i humanista, koji se nakon završene sportske i policijske karijere posvetio humanitarnom radu. Do sada je za svoj humanitarni rad dobio više priznanja i nagrada, a svoje humane aktivnosti preneo je i na našu opštinu, kaže se, između ostalog,  u obrazloženju i dodaje:

Zbog svog angažovanja postao je poznat kao osoba koja ne odbija da pruži pomoć, kao nesebičan čovek kome je životna misija da svoj entuzijazam prenosi i na druge ljude sa rečenicom koja je postala sastavni deo njegove ličnosti - "Budi human, ja sam human".

Komisija za dodelu nagrada i priznanja opštine Srbobran, pored odluke da Žića Maradona postane počasni građanin naše opštine (predlog Mihajla Reljića) prihvatila je predloge i predložila odbornicima da ove godine Zahvalnice opštine Srbobran dobiju:

- Eva Kiš, bivša direktorka Narodne biblioteke, za primerene rezultate i uspehe u radu (predlog Narodne biblioteke)

- Biserka Veselinović, bivša direktorka Centra za socijalni rad, za primerene postignute rezultate i humana dela (predlog Mihajlo Reljić, Bogdan Ljuština, Mirjana Vujić, Idliko Bošnjak, Rankov Gordana i Jasmina Pecelj)

- Slobodan Čobanov, poljoprivrednik, za humana dela (predlog Mihajlo Reljić)

- Veljko Golub, Galina Jović, Milan Matić i Robertina Kupco, za postignute primerene rezultate i humana dela (predlog Mesna zajednica Nadalj)

- Udruženje penzionera opštine Srbobran, za primerene rezultate i uspehe u radu (predlog Radivoj Debeljački)

- Udruženje "Ruka spasa - Savka Lazić" za humana dela (predlog Tatjana Simić)

Kao i Žići Maradpni njima će priznanja biti dodeljena na Svečanoj sednici SO Srbobran, 19. oktobra. Komisija za dodelu nagrada i priznanja opštine Srbobran donela je odluku da ove godine nikog ne predloži Skupštini opštine za Oktobarsku nagradu. Za dobitnika ove nagrade stigao je samo jedan predlog za koji je komisija donela odluku da je neadekvatan.

MILOŠ JOVANOVIĆ


Na današnjoj sednici SO Srbobran najpre je razrešen dužnosti vd direktora JKP Graditelj, Miloš Jovanović, a nakon toga su odbornici sa jednim glasom protiv (odbornik Marko Lutkić) doneli odluku da Miloš Jovanović još godinu dana obavlja ovu funkciju.

SO Srbobran je donela Odluku o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Srbobran neposrednom pogodbom u svrhu ispravke granice parcele. Naime, ovom Odlukom Opština je prodala Živoradu Đuriću iz Kaća, 6 ari i 83m2 gradskog građevinskog zemljišta, šuma prve klase u Proleterskoj ulici u Srbobranu.

Sednici nisu prisustvovali odbornici Socijalističke partije Srbije. 

Postavio: Administrator dana 2021.10.13   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen