Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

POLOŽENI ВЕНЦИ НА СПОМЕНИКЕ У ТУРИЈИ И НАДАЉУ


Венце су положиле делегације општине Србобран и месних заједница Турија и Надаљ, Општинског одбора СУБНОР-а, као и ученици Основне школе "Петар Драпшин", који су цвеће положили на споменик народном хероју, Петру Драпшину.


- Прошло је 77 година од ослобођења Турије и Надаља и наша је обавеза да се још једном присетимо ових важних датума и одамо почаст и искажемо дубоко поштовање према свим људима који су себе жртвовали да бисмо ми данас живели слободно, да бисмо могли да градимо будућност и чувамо све оно што су нам оставили у наследство, рекао је Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, овом приликом и додао:

- Наша деца имају пред собом период мира и надам да ће трајати вечно. Сваки пут када дође слобода мисао оних који су је остварили је да ће трајати вечно, а ми ћемо чинити све да то тако и буде. Општина Србобран се поноси својом историјском прошлошћу, поноси се својом мултикултуралношћу, а наша је обавеза да све то негујемо са посебном пажњом. Култ сећања и очување свих историјских чињеница, подсећање на оно што је истина, не сме се угрозити, јер смо сведоци да фашизам није искорењен. Постоје делови друштва који сматрају да је фашизам појава која може да се толерише, и треба да се зна да никада нећемо дозволити тако нешто и борићемо се да буде трајно искорењен. Још једном исказујемо велико поштовање према палим борцима и жртвама фажизма и нацизма, као и свим жртвама из ратних сукоба који су задесили наш народ током деведестих година. Нажалост, и Надаљ, и Турија, и Србобран имали су жртве и у последњим ратовима и њима, такође, исказујемо поштовање на овај велики датум. 

Postavio: Administrator dana 2021.10.22

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen