Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3485/est-radova-srbobranskih-slikara-na-pokrajinskoj-smotri/

Verzija za tampu / To ScreenviewŠEST RADOVA SRBOBRANSKIH SLIKARA NA POKRAJINSKOJ SMOTRI


Sinoć je otvorena izložba radova pristiglih na Zonsku smotru likovnih stvaralaca Vojvodine i proglašeni su radovi koji su se plasirali na pokrajinsku koja se održava ove godine u Novom Bečeju.


Izložbu je otvorila direktorka Doma kulture, Sonja Stojnović, a govorili su selektor Mile Ignjatović, istoričar umetnosti i Sava Mučibabić, sekretar Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine.

Srbobran će na ovoj smotri biti zastupljen sa šest radova. Selektor je odlučio da su zaslužili da se pojave na pokrajinskoj smotri slikarski radovi Maje Pavlović, Dušice Krajinović, Ivane Nićin, Tanje Većkalov, Angele Jović Zeremski i Marije Jojin.

- Amaterizam je postao kulturni pokret građanstva, i niko više nema prava da to nipodaštava. Umetnost je stvar duha, definiše je talenat i zato nikako ne može biti privilegija isključivo umetnika koji su znanje stekli u srednjim umetnikim školama i akademijama. Svoj talenat mogu i treba da ispoljavaju svi koji za tim osećaju potrebu, veći broj stvaralaca srazmerno podiže kvalitet umetnosti i povećava kulturno bogatstvo naroda, između ostalog naglasio je Mile Ignjatović, selektor smotre.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign