Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

U TURIJI I NADALJU REHABILITACIJA 29 ULICA!


Ovo se čulo na poslednjoj sednici SO Srbobran,kojom je predsedavala Milena Alargić. Odbornici su prihvatili nacrt Javnog ugovora o javno - privatnom partnerstvu za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva za finansiranje, rekonstrukciju, odnosno rehabilitaciju i održavanje lokalne putne infrastrukture i drugih objekata niskogradnje (autobuskih stajališta, parking mesta i sl.), sa pratećim radovima u opštini Srbobran sa javnim plaćanjem (naknadom za dostupnost infrastrukture).


Na dnevnom redu sednice bilo je ukupno sedam tačaka.

Odbornici skupštine većinom glasova usvojili su takođe dopunjenu Odluku o postavljanju plutajućih objekata na delu obale i vodnog prostora na teritoriji opštine Srbobran, zatim dopunjenu Odluku o privremenom postavljanju montažnih i drugih objekata na javnim površinama i Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Srbobran za period januar – septembar 2021. godine.

Ugovor o javno privatnom partnerstvu sklapa se na deset godina, a obrazloženje je dao predsednik opštine Radivoj Debeljački:

- Rekonstrukcija i rehabilitacija lokalnih puteva i parking prostora biće izvršena u 17 ulica u Nadalju i 12 ulica u Turiji. Istovremeno, dogovoreno je održavanje još 134 ulice u Srbobranu, sedam ulica u Nadalju i 15 ulica u Turiji. Ovoga puta ulice u Srbobranu nisu ušle u plan za rekonstrukciju iz razloga što kao prioritet imamo izgradnju kanalizacionog sistema i ne bi bilo dobro obnavljati ulice a zatim sve ponovo remetiti postavljanjem kanalizacije. Plan je da kako budemo širili ovaj sistem, temeljno rekonstruišemo i putnu infrastrukturu. Cilj opštine Srbobran je ravnomeran razvoj sva tri mesta, čak smo u ovom ugovoru prednost dali Turiji i Nadalju, ne čekajući da projekat krene iz Srbobrana. Benefit za našu opštini je i što u navedenom periodu nećemo svake godine morati da prolazimo kroz dugotrajne procedure javnih nabavki za krpljenje udarnih rupa, jer je i taj deo obaveza deo našeg partnerstva. Svi ovi poslovi obavljaće se brže, kvalitetnije i efikasnije, što je prvi interes građana.

Nacrt ugovora podržali su i  Dejana Aleksijević i Milan Srdanović, odbornici liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu" iz Nadalja i Turije. Prilikom obraćanja odbornicima oni su i stakli su da će sklapanje javno-privatnog partnerstva omogućiti da se konačno, na nekim pozicijama i nakon više od tri decenije, temeljno obnove i ponovo asfaltiraju brojne ulice u ovim mestima, na šta građani odavno ukazuju i što željno očekuju.
 

Postavio: Administrator dana 2021.10.28   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen