Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3492/u-turiji-i-nadalju-rehabilitacija-29-ulica/

Verzija za tampu / To ScreenviewU TURIJI I NADALJU REHABILITACIJA 29 ULICA!


Ovo se čulo na poslednjoj sednici SO Srbobran,kojom je predsedavala Milena Alargić. Odbornici su prihvatili nacrt Javnog ugovora o javno - privatnom partnerstvu za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva za finansiranje, rekonstrukciju, odnosno rehabilitaciju i održavanje lokalne putne infrastrukture i drugih objekata niskogradnje (autobuskih stajališta, parking mesta i sl.), sa pratećim radovima u opštini Srbobran sa javnim plaćanjem (naknadom za dostupnost infrastrukture).


Na dnevnom redu sednice bilo je ukupno sedam tačaka.

Odbornici skupštine većinom glasova usvojili su takođe dopunjenu Odluku o postavljanju plutajućih objekata na delu obale i vodnog prostora na teritoriji opštine Srbobran, zatim dopunjenu Odluku o privremenom postavljanju montažnih i drugih objekata na javnim površinama i Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Srbobran za period januar – septembar 2021. godine.

Ugovor o javno privatnom partnerstvu sklapa se na deset godina, a obrazloženje je dao predsednik opštine Radivoj Debeljački:

- Rekonstrukcija i rehabilitacija lokalnih puteva i parking prostora biće izvršena u 17 ulica u Nadalju i 12 ulica u Turiji. Istovremeno, dogovoreno je održavanje još 134 ulice u Srbobranu, sedam ulica u Nadalju i 15 ulica u Turiji. Ovoga puta ulice u Srbobranu nisu ušle u plan za rekonstrukciju iz razloga što kao prioritet imamo izgradnju kanalizacionog sistema i ne bi bilo dobro obnavljati ulice a zatim sve ponovo remetiti postavljanjem kanalizacije. Plan je da kako budemo širili ovaj sistem, temeljno rekonstruišemo i putnu infrastrukturu. Cilj opštine Srbobran je ravnomeran razvoj sva tri mesta, čak smo u ovom ugovoru prednost dali Turiji i Nadalju, ne čekajući da projekat krene iz Srbobrana. Benefit za našu opštini je i što u navedenom periodu nećemo svake godine morati da prolazimo kroz dugotrajne procedure javnih nabavki za krpljenje udarnih rupa, jer je i taj deo obaveza deo našeg partnerstva. Svi ovi poslovi obavljaće se brže, kvalitetnije i efikasnije, što je prvi interes građana.

Nacrt ugovora podržali su i  Dejana Aleksijević i Milan Srdanović, odbornici liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu" iz Nadalja i Turije. Prilikom obraćanja odbornicima oni su i stakli su da će sklapanje javno-privatnog partnerstva omogućiti da se konačno, na nekim pozicijama i nakon više od tri decenije, temeljno obnove i ponovo asfaltiraju brojne ulice u ovim mestima, na šta građani odavno ukazuju i što željno očekuju.

Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign