Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

OBRAČUN SA LOPOVIMA U ATARU!


Opština i policija zajednički čuvaju atar od lopova.


Od 01. oktobra u ataru je povećan broj poljočuvara. Ukupno deset ljudi je dodatno uključeno u ovaj posao, a prvi rezultati su vidljivi.  Prekinuta je krađa kukuruza u Nadaljskom ataru, gde su lopovi uhvaćeni na delu, osujećeno je još nekoliko pokušaja, dok su se lopovi razbežali i konačno u Srbobranskom ataru pre par dana pronađeno je 11 džakova kukuruza koje su lopovi spremili, ali su sprečeni da ih iznesu iz atara, a kukuruz je vraćen vlasniku parcele Berec Sabolču.

- Dogovorili smo sa Policijskom stanicom zajedničke akcije i lopovi od sada neće moći lako da odnesu rod sa njiva. Svi pristupni putevi njivama su pokriveni i naše i policijske patrole kontrolišu atar i u ovim kišnim danima, rekao je Ratomir Pavkov, šef Službe zaštite i nadzora, juče  akon sastanka koji je održan u kabinetu predsednika opštine, Neška Čestića.

Sastanku su prisustvovali načelnik i komandir Policijske stanice Srbobran, Milovan Forkapa i Rodoljub Đinović, član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu Nebojša Nedeljković, koordinator komunalne i poljočuvarske službe Mihajlo Reljić i šef Službe zaštite i nadzora opštine Srbobran Ratomir Pavkov.

Predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić potvrdio nam je informaciju koju smo objavili da će se odlučnije ući u borbu sa zagađivačima životne sredine, bahatim i neodgovornim građanima.

- Srbobran će biti čista životna sredina u kojoj niko neće moći da nekažnjeno zagađuje okruženje i odlaže smeće gde poželi, tako isto najavljujemo da ćemo stati na put krađi u poljima. Nećemo dozvoliti da nečiji višemesečni vredni rad i ulaganja nestanu u jednoj noći, i svi kojima pada na pamet da krađom useva brzo i lako zarade, mora biti jasno da će u poljima nailaziti na odlučne poljočuvare i policijske ekipe. Red mora da postoji i zaštitićemo poštene poljoprivredne proizvođače od bahatog ponašanja, rekao je Čestić, predsednik opštine Srbobran.

Dogovoreno je da će lokalna samouprava obezbediti za potrebe Policijske stanice jednu terensku Ladu Nivu, kako bi u svakom trenutku policijski službenici mogli pružiti pomoć poljočuvarima u ataru. Ukoliko bude potrebno obezbediće se i druga oprema koja može pomoći efikasnijem radu obe službe.

Sa ovog sastanka upućen je i poziv građanima da ukoliko primete bilo kakve sumnjive radnje u ataru obaveste komunalnu službu, poljočuvare ili policiju.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2016.10.13   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 101
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen