Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

SKUP┼áTINA ODLU─îILA - KORNELIJA HU┼á─ćI NA ─îELU DOMA ZDRAVLJA


Ovo je samo jedna od odluka koju su izglasali ogromnom ve─çinom odbornici na IV sednici SO Srbobran...


Izbor novog direktora Doma zdravlja je ta─Źka dnevnog reda koja je naknadno dodata na dnevni red sednice. Dodavanje je usledilo kao posledica odluke, dosadašnjeg direktora Doma zdravlja "dr ─Éor─Ĺe Basti─ç", dr Voje Vukovi─ça da podnese ostavku na funkciju. U kratkom obrazlo┼żenju Vukovi─ç je ostavku obrazlo┼żio li─Źnim razlozima.

Na predlog Odborni─Źke grupe "Aleksandar Vu─Źi─ç - Srbija pobe─Ĺuje" za novu direktorku jedne od najzna─Źajnijih ustanova u našoj opštini izabrana je dr Kornelija Huš─çi.

Svojim dosadašnjim savesnim lekarskim radom preporu─Źila se za ovu funkciju, a odbornici su predlog prihvatili i imenovanje dr Huš─çi ispratili aplauzom nakon njenog obra─çanja odbornicima.

Još jedna odluka obele┼żila je ju─Źerašnje zasedanje SO Srbobran. Zmaj Jovina ulica otvorena je za saobra─çaj, a SNS je odr┼żao predizborno obe─çanje.

Dugo je javnost podeljena oko toga da li Zmaj Jovina ulica treba da bude otvorena, ili zatvorena za saobra─çaj. Ova podela u javnosti preslikana je i u koalicionoj ve─çini koja vrši vlast. Na jednoj strani, zagovornici otvaranja ulice za saobra─çaj motornih vozila su SNS, SVM i od prošle sednice GG Zoran Dudvarski, a protiv ove odluke bili su odbornici SPS.  Iz redova opozicije podršku odluci da se Zmaj Jovina pusti za saobra─çaj vozila do dve tone dali su odbornici GG Branko Gajin, dok je nezavisni odbornik Jovan Tutorov bio protiv.

U ime odborni─Źke grupe SPS govorio je Zoran Mladenovi─ç. On je izrazio iznena─Ĺenje odlukom da se ova ta─Źka na─Ĺe na dnevnom redu i izrazio nezadovoljstvo, obrazlo┼żivši to ─Źinjenicom da su oni sakupili potpise gra─Ĺana u vidu peticije da ulica ostane peša─Źka zona, ali da nije u mogu─çnosti da peticiju predo─Źi Skupštini, pošto je ova ta─Źka naknadno dodata u dnevni red. Tako─Ĺe osvrnuo se i na urbanisti─Źki plan koji reguliše ova pitanja, ukazuju─çi istovremeno na prednosti koje, po njima, Srbobranu donosi Zmaj Jovina kao peša─Źka zona, ukazuju─çi na objedinjavanje dva centralna gradska trga i preduslove koji se stvaraju za br┼żi razvoj i komunalno ure─Ĺenje u skladu sa evropskim standardima, ukoliko je ova ulica zatvorena za saobra─çaj. Podršku ovakvom razmišljanju dao je odbornik Jovan Tutorov.

Izme─Ĺu ostalih u─Źesnika u raspravi, brane─çi odluku da se ulica otvori za saobra─çaj, mo┼żda je najbolju argumentaciju pru┼żio Neško ─îesti─ç, predsednik opštine Srbobran. On se suštinski slo┼żio da Zmaj Jovina treba da bude peša─Źka zona, ali da se pre toga moraju stvoriti preduslovi, kako bi se zaštitili interesi gra─Ĺana koji su zatvaranjem ulice izgubili na kvalitetu ┼żivota.

On je ovu tezu branio misle─çi pre svega na stanovnike ulica, koje su zatvaranjem Zmaj Jovine postale zaobilaznice. Po njegovim re─Źima, one su preoptere─çene saobra─çajno i ne odgovaraju nameni i na taj na─Źin ote┼żavaju gra─Ĺanima ┼żivot.  Evo dela video zapisa iz njegovog obra─çanja odbornicima:

Sednica je po─Źela tako što je svoje mesto u odborni─Źkim klupama svom kolegi Nandoru Brašnjo iz Saveza Vojvo─Ĺanskih Ma─Ĺara ustupila Aranka Bergel. Iz skupštinskog saziva Bergel je prešla u predsedni─Źki kabinet i obavlja─çe do daljnjeg funkciju pomo─çnika predsednika opštine.

Odbornici su u najve─çem delu ju─Źerašnje sednice pokazali kompaktnost, tako da je najve─çi broj odluka donet jednoglasno. Tako je bilo i prilikom glasanja za predloge koji su stigli od opštinske komisije za laureate ovogodišnjih Oktobarskih nagrada.

Na Sve─Źanoj sednici SO Srbobran koja ─çe biti odr┼żana 19.oktobra u sali nekadašnjeg bioskopa, priznanja ─çe biti uru─Źena, Laslu Vegelu  - po─Źasni gra─Ĺanin opštine Srbobran, Slavki Popi─ç - Oktobarska nagrada, a zahvalnice ─çe dobiti Sne┼żana Vuji─ç iz Turije i dr Ilija Gazepov iz Turije, Danijeli Mili─Źi─ç Trebaticki iz Nadalja i Branislav Bane Kurja─Źki iz Srbobrana.

Prihva─çen je, izme─Ĺu ostalog, bez rasprave, predlog drugog rebalansa bud┼żeta opštine za 2016.godinu, a nakon tri sata rada sednica je okon─Źana odborni─Źkim pitanjima.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2016.10.14   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 48
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen