Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

FUSKO PREDSTAVIO SVOJ UMETNI─îKI RAD PUBLICI U U┼ŻICU


"Se─çanja u belom" naziv je izlo┼żbe koju je priredio Ištvan Fusko, skulptor iz Srbobrana. Izlo┼żba je odr┼żana u Gradskom kulturnom centru U┼żice. Ovo je Fuskova osma samostalna izlo┼żba. 


Do sada pored samostalnih u─Źestvovao je u više desetina kolektivnih izlo┼żbi gde je zablistao svojim jedinstvenim  i prepoznatljivim umetni─Źkim izrazom. 

Tako je bilo i u sredu u U┼żicu gde je odabrana likovna publika u┼żivala u njegovim radovima. Kako sam ka┼że bilo je sjajno. Izlo┼żbu je posvetio svom prijatelju Draganu Zumberovi─çu, koji je bio muzi─Źar. U znak se─çanja na Zumberovi─ça, nakon otvaranja izlo┼żbe odr┼żan je koncert gde se okupilo puno mlade publike, tako da je zapravo ovo bio jedan multimedijalni doga─Ĺaj.

Izlo┼żbu je otvorila Mirjana Rankovi─ç Lukovi─ç koja je skoro bila gost u Srbobranu i predstavila nam svoju poslednju knjigu. 

Pun utisaka Fusko se vratio u svoj Srbobran i ovo je jedan od onih doga─Ĺaja koji mu ulivaju volju da nastavi da iz drveta pravi umetnost. Bila je ovo prilika da ulije novu energiju i ko zna, mo┼żda ovaj susret sa publikom u U┼żicu izrodi neko novo umetni─Źko delo, jer kreativni naboj koji Fusko ima je uvek tu i ─Źeka da se pretvori u nešto novo, neponovljivo i tako prepoznatljivo za njega. 

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2021.11.12

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen