Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

FUSKO PREDSTAVIO SVOJ UMETNIČKI RAD PUBLICI U UŽICU


"Sećanja u belom" naziv je izložbe koju je priredio Ištvan Fusko, skulptor iz Srbobrana. Izložba je održana u Gradskom kulturnom centru Užice. Ovo je Fuskova osma samostalna izložba. 


Do sada pored samostalnih učestvovao je u više desetina kolektivnih izložbi gde je zablistao svojim jedinstvenim  i prepoznatljivim umetničkim izrazom. 

Tako je bilo i u sredu u Užicu gde je odabrana likovna publika uživala u njegovim radovima. Kako sam kaže bilo je sjajno. Izložbu je posvetio svom prijatelju Draganu Zumberoviću, koji je bio muzičar. U znak sećanja na Zumberovića, nakon otvaranja izložbe održan je koncert gde se okupilo puno mlade publike, tako da je zapravo ovo bio jedan multimedijalni događaj.

Izložbu je otvorila Mirjana Ranković Luković koja je skoro bila gost u Srbobranu i predstavila nam svoju poslednju knjigu. 

Pun utisaka Fusko se vratio u svoj Srbobran i ovo je jedan od onih događaja koji mu ulivaju volju da nastavi da iz drveta pravi umetnost. Bila je ovo prilika da ulije novu energiju i ko zna, možda ovaj susret sa publikom u Užicu izrodi neko novo umetničko delo, jer kreativni naboj koji Fusko ima je uvek tu i čeka da se pretvori u nešto novo, neponovljivo i tako prepoznatljivo za njega. 

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2021.11.11

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen