Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3512/fusko-predstavio-svoj-umetniki-rad-publici-u-uicu/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewFUSKO PREDSTAVIO SVOJ UMETNI─îKI RAD PUBLICI U U┼ŻICU


"Se─çanja u belom" naziv je izlo┼żbe koju je priredio Ištvan Fusko, skulptor iz Srbobrana. Izlo┼żba je odr┼żana u Gradskom kulturnom centru U┼żice. Ovo je Fuskova osma samostalna izlo┼żba. 


Do sada pored samostalnih u─Źestvovao je u više desetina kolektivnih izlo┼żbi gde je zablistao svojim jedinstvenim  i prepoznatljivim umetni─Źkim izrazom. 

Tako je bilo i u sredu u U┼żicu gde je odabrana likovna publika u┼żivala u njegovim radovima. Kako sam ka┼że bilo je sjajno. Izlo┼żbu je posvetio svom prijatelju Draganu Zumberovi─çu, koji je bio muzi─Źar. U znak se─çanja na Zumberovi─ça, nakon otvaranja izlo┼żbe odr┼żan je koncert gde se okupilo puno mlade publike, tako da je zapravo ovo bio jedan multimedijalni doga─Ĺaj.

Izlo┼żbu je otvorila Mirjana Rankovi─ç Lukovi─ç koja je skoro bila gost u Srbobranu i predstavila nam svoju poslednju knjigu. 

Pun utisaka Fusko se vratio u svoj Srbobran i ovo je jedan od onih doga─Ĺaja koji mu ulivaju volju da nastavi da iz drveta pravi umetnost. Bila je ovo prilika da ulije novu energiju i ko zna, mo┼żda ovaj susret sa publikom u U┼żicu izrodi neko novo umetni─Źko delo, jer kreativni naboj koji Fusko ima je uvek tu i ─Źeka da se pretvori u nešto novo, neponovljivo i tako prepoznatljivo za njega. 

S.N.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign