Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

POTPISANI UGOVORI ZA SUBVENCIJE GRA─ÉANIMA ZA ZAMENU PROZORA I VRATA NA KU─ćAMA!


Opština Srbobran sklopila je danas sa 42 fizi─Źka lica ugovor o sufinansiranju projekata unapre─Ĺenja energetske efikasnosti na stambenim objektima, prevashodno zamenom prozora i vrata kao i zamenom gasnih kotlova.


Ukupno je za ovu namenu izdvojeno 2,5 miliona dinara, dva miliona za stolariju i pola miliona za kotlove.

- Imali smo više od 60 prijavljenih na konkursu, a 42 su dobili sredstva. Nadamo se da ─çemo i naredne godine imati ovakvu zainteresovanost. Ove linije su zaista dobre, ne doprinose samo energetskoj sanaciji i efikasnosti objekata, ve─ç i lepšem njihovom izgledu i izgledu celog mesta. Velika zasluga za ovaj projekat ide Ministarstvu za rudarstvo i energetiku Srbije, koja je stala iza akcije, i sa 50 odsto sredstava u─Źestvuje u podršci gra─Ĺanima, rekao je Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine Srbobran.i dodao:

Drugu polovinu obezbe─Ĺuju lokalne samouprave. U našoj opštini ukupno je bilo izdvojeno 2,5 miliona dinara, plan je da u narednoj budu najmanje obezbe─Ĺeno isto toliko, ali naš cilj ─çe biti da uspostavimo još jednu liniju podrške, a to je kroz sanaciju fasada na objektima. Ovo je bila prva godina, bilo je i raznih prepreka, ali mislim da smo napravili ozbiljan iskorak u ovom pravcu. Svaka naredna godina bi─çe bolja, uveren sam. Hvala i potencijalnim izvo─Ĺa─Źima, koje su izabrali i gra─Ĺani, jer su i oni imali pravo da biraju izvo─Ĺa─Źe radova sa liste svih izabranih, što je veoma dobro.

  

Postavio: Administrator dana 2021.11.19   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen