Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3521/potpisani-ugovori-za-subvencije-graanima-za-zamenu-prozora-i-vrata-na-kuama/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewPOTPISANI UGOVORI ZA SUBVENCIJE GRA─ÉANIMA ZA ZAMENU PROZORA I VRATA NA KU─ćAMA!


Opština Srbobran sklopila je danas sa 42 fizi─Źka lica ugovor o sufinansiranju projekata unapre─Ĺenja energetske efikasnosti na stambenim objektima, prevashodno zamenom prozora i vrata kao i zamenom gasnih kotlova.


Ukupno je za ovu namenu izdvojeno 2,5 miliona dinara, dva miliona za stolariju i pola miliona za kotlove.

- Imali smo više od 60 prijavljenih na konkursu, a 42 su dobili sredstva. Nadamo se da ─çemo i naredne godine imati ovakvu zainteresovanost. Ove linije su zaista dobre, ne doprinose samo energetskoj sanaciji i efikasnosti objekata, ve─ç i lepšem njihovom izgledu i izgledu celog mesta. Velika zasluga za ovaj projekat ide Ministarstvu za rudarstvo i energetiku Srbije, koja je stala iza akcije, i sa 50 odsto sredstava u─Źestvuje u podršci gra─Ĺanima, rekao je Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine Srbobran.i dodao:

Drugu polovinu obezbe─Ĺuju lokalne samouprave. U našoj opštini ukupno je bilo izdvojeno 2,5 miliona dinara, plan je da u narednoj budu najmanje obezbe─Ĺeno isto toliko, ali naš cilj ─çe biti da uspostavimo još jednu liniju podrške, a to je kroz sanaciju fasada na objektima. Ovo je bila prva godina, bilo je i raznih prepreka, ali mislim da smo napravili ozbiljan iskorak u ovom pravcu. Svaka naredna godina bi─çe bolja, uveren sam. Hvala i potencijalnim izvo─Ĺa─Źima, koje su izabrali i gra─Ĺani, jer su i oni imali pravo da biraju izvo─Ĺa─Źe radova sa liste svih izabranih, što je veoma dobro.

Srbobran portal · Radivoj Debelja─Źki

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign