Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Zdravstvo

MENTALNO ZDRAVLJE MLADIH U VREME PANDEMIJE


Studenti završnih studija psihologije na univerzitetu u Beogradu, Nađa Milić i Bogdan Lazarević, danas su razgovarali sa učenicima Gimnazije i stručne škole "Svetozar Miletić". Ova tribina održana je u sklopu projekta Saveza studenata medicine i mladih zdravstvenih radnika.


Nakon posete Kikindi, ovo je bilo njihovo drugo gostovanje u nekoj vojvođanskoj školi.

- Smatram da je ova poseta izuzetno korisna i plodonosna. Deca su usled pandemije uskraćena za mnogo toga, naročito im fali socijalizacija. To se odražava na njihovo ponašanje, učenje i naposletku na uspeh u školi. Prepoznali smo neke promene i na vreme reagovali, za šta je zaslužna naša pedagoška služba, koja reaguje na prve znake i pruža deci podršku. Samim potpisivanjem protokola o saradnji sa Savezom studenata Medicinskog fakulteta, pokazujemo našu spremnost da se suočimo sa tim stvarima i da našim učenicima pomognemo koliko god je to u našoj moći, kazala je za naš portal direktorka škole, Jasmina Šeguljev.

- Zaključak koji možemo da izvučemo za sada je da smo imali loše pretpostavke. Postoji anksioznost, postoji uplašenost, ali mnogo manje nego što smo mi to očekivali. Očigledno da istraživanja koja su rađena su više usmerena na decu u gradovima, jer naš utisak je da je ovde u manjim sredinama mnogo bolja situacija, odgovorio je na naše pitanje - kakva je povratna informacija koju su dobili od učenika, Bogdan Lazarević.

Osnovni cilj ovog projekta je osnaživanje mladih i prevencija poremećaja mentalnog zdravlja. Tribini je prisustvovao i član Opštinskog veća zadužen za oblast sporta, mlade i turizam, sa željom da na taj način pokaže interesovanje za probleme mladih.

S.N.

Foto: A.O. 

Postavio: Administrator dana 2021.11.30

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 76
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen