Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3530/mentalno-zdravlje-mladih-u-vreme-pandemije/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewMENTALNO ZDRAVLJE MLADIH U VREME PANDEMIJE


Studenti završnih studija psihologije na univerzitetu u Beogradu, Na─Ĺa Mili─ç i Bogdan Lazarevi─ç, danas su razgovarali sa u─Źenicima Gimnazije i stru─Źne škole "Svetozar Mileti─ç". Ova tribina odr┼żana je u sklopu projekta Saveza studenata medicine i mladih zdravstvenih radnika.


Nakon posete Kikindi, ovo je bilo njihovo drugo gostovanje u nekoj vojvo─Ĺanskoj školi.

- Smatram da je ova poseta izuzetno korisna i plodonosna. Deca su usled pandemije uskra─çena za mnogo toga, naro─Źito im fali socijalizacija. To se odra┼żava na njihovo ponašanje, u─Źenje i naposletku na uspeh u školi. Prepoznali smo neke promene i na vreme reagovali, za šta je zaslu┼żna naša pedagoška slu┼żba, koja reaguje na prve znake i pru┼ża deci podršku. Samim potpisivanjem protokola o saradnji sa Savezom studenata Medicinskog fakulteta, pokazujemo našu spremnost da se suo─Źimo sa tim stvarima i da našim u─Źenicima pomognemo koliko god je to u našoj mo─çi, kazala je za naš portal direktorka škole, Jasmina Šeguljev.

- Zaklju─Źak koji mo┼żemo da izvu─Źemo za sada je da smo imali loše pretpostavke. Postoji anksioznost, postoji uplašenost, ali mnogo manje nego što smo mi to o─Źekivali. O─Źigledno da istra┼żivanja koja su ra─Ĺena su više usmerena na decu u gradovima, jer naš utisak je da je ovde u manjim sredinama mnogo bolja situacija, odgovorio je na naše pitanje - kakva je povratna informacija koju su dobili od u─Źenika, Bogdan Lazarevi─ç.

Osnovni cilj ovog projekta je osna┼żivanje mladih i prevencija poreme─çaja mentalnog zdravlja. Tribini je prisustvovao i ─Źlan Opštinskog ve─ça zadu┼żen za oblast sporta, mlade i turizam, sa ┼żeljom da na taj na─Źin poka┼że interesovanje za probleme mladih.

S.N.

Foto: A.O.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign