Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / ┼ákolstvo

POKRAJINA ─ćE PODR┼ŻATI I DRUGU FAZU REKONSTRUKCIJE ZADRU┼ŻNOG DOMA!


Ovo je izjavio prilikom današnjeg obilaska radova na rekonstrukciji Zadru┼żnog doma, Igor Mirovi─ç, predsednik Vlade Vojvodine. Njega je do─Źekao sa svojim saradnicima predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki.


Rekonstrukcija Zadru┼żnog doma je u toku, a rok za završetak radova u prvoj fazi je 30.03. 2022. Premijer Vojvodine nakon što se pozdravio sa doma─çinima obišao je objekat i nije skrivao zadovoljstvo onim što je video. Iskoristio je priliku da razgovara i sa predstavnikom firme koja izvodi radove na rekonstrukciji objekta, "Tesla" iz Beograda, od kojih je dobio uveravanja da se radovi odvijaju planiranim tokom i da za sada nema problema.

Pokrajinska vlada je stala iza ovog projekata, a kako je rekao Mirovi─ç, postignut je dogovor da odmah nakon usvajanja bud┼żeta za narednu godinu, pokrajina finansijski podr┼żi i radove na drugoj fazi.

Uz dobrodošlicu gostima, me─Ĺu kojima je bila i Dragana Miloševi─ç, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, iskazavši najpre zahvalnost na podršci Vlade AP Vojvodina na ovom va┼żnom projektu za opštinu Srbobran, Debelja─Źki je u svom obra─çanju za medije, izme─Ĺu ostalog rekao:

- Ovo je prva faza rekonstrukcije Zadru┼żnog doma, budu─çeg Doma kulture za celu našu opštinu. U prvoj fazi obuhva─çeni su radovi na rekonstrukciji krova, sanaciji fasade, izolaciji objekta, postavljanju novih podova, zatim izgradnji dodatnih prostorija za svla─Źionice i drugi gra─Ĺevinski radovi, zbog ─Źega smo veoma zadovoljni. Zadovoljni smo i kako radovi teku i plan je da krajem marta ova prva faza bude okon─Źana. Srbobranci su dugi niz godina ─Źekali obnovu ovog objekta, više od jedne decenije je van upotrebe, a izgra─Ĺen je još 1955. godine. Od tada nikada nije ura─Ĺena detaljna sanacija i rekonstrukcija. Nadam se da ─çemo brzo realizovati i drugu fazu rekonstrukcije objekta i da ─çemo imati priliku da ovom mestu imamo sve one kulturne manifestacije kojim se Srbobran ponosi.

Nakon njega se medijima obratio Igor Mirovi─ç koji je najpre podsetio na vrednost objekta i njegov zna─Źaj, rekavši da je on izgra─Ĺen po projektu arhitekte ─Éor─Ĺa Tabakovi─ça, 1955.godine. Ono što nije rekao, a mo┼że biti zanimljivo, na osnovu naših saznanja ovo kapitalnozdanje za Srbobran izgra─Ĺeno je radnom akcijom.

- Zajedni─Źkim trudom opštine Srbobran i Pokrajinske vlade, uz anga┼żman izvo─Ĺa─Źa radova, pristupili smo rekonstrukciji prve faze, a postigli smo dogovor da odmah nakon usvajanja bud┼żeta za narednu godinu, izdvojimo i sredstva i za drugu fazu radova na ovom projektu. Verujem da ─çe radovi tokom naredne godine te─çi u kontinuitetu i da ─çemo do jeseni imati potpuno rekonstruisan i kulturnoj zajednici predat na upotrebu opremljen novi, kulturni centar, kazao je Mirovi─çi dodao:

- Pokrajinska vlada priprema i izvodi rekonstrukciju kulturnih centara i domova kulture širom Vojvodine, u Ravnom Selu, Velebitu, Golubincima, a kruna našeg rada, kada je re─Ź o projektima u ovoj oblasti, jeste rekonstrukcija Studija M, koji ─çe ostati u svojoj funkciji, ali u novom ruhu, kao i izgradnja Muzeja 20 21, za šta smo ve─ç opredelili sredstva u narednoj godini.

 

 

 

  

Postavio: Administrator dana 2021.12.01

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 40
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen