Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3531/pokrajina-e-podrati-i-drugu-fazu-rekonstrukcije-zadrunog-doma/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewPOKRAJINA ─ćE PODR┼ŻATI I DRUGU FAZU REKONSTRUKCIJE ZADRU┼ŻNOG DOMA!


Ovo je izjavio prilikom današnjeg obilaska radova na rekonstrukciji Zadru┼żnog doma, Igor Mirovi─ç, predsednik Vlade Vojvodine. Njega je do─Źekao sa svojim saradnicima predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki.


Rekonstrukcija Zadru┼żnog doma je u toku, a rok za završetak radova u prvoj fazi je 30.03. 2022. Premijer Vojvodine nakon što se pozdravio sa doma─çinima obišao je objekat i nije skrivao zadovoljstvo onim što je video. Iskoristio je priliku da razgovara i sa predstavnikom firme koja izvodi radove na rekonstrukciji objekta, "Tesla" iz Beograda, od kojih je dobio uveravanja da se radovi odvijaju planiranim tokom i da za sada nema problema.

Pokrajinska vlada je stala iza ovog projekata, a kako je rekao Mirovi─ç, postignut je dogovor da odmah nakon usvajanja bud┼żeta za narednu godinu, pokrajina finansijski podr┼żi i radove na drugoj fazi.

Uz dobrodošlicu gostima, me─Ĺu kojima je bila i Dragana Miloševi─ç, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, iskazavši najpre zahvalnost na podršci Vlade AP Vojvodina na ovom va┼żnom projektu za opštinu Srbobran, Debelja─Źki je u svom obra─çanju za medije, izme─Ĺu ostalog rekao:

- Ovo je prva faza rekonstrukcije Zadru┼żnog doma, budu─çeg Doma kulture za celu našu opštinu. U prvoj fazi obuhva─çeni su radovi na rekonstrukciji krova, sanaciji fasade, izolaciji objekta, postavljanju novih podova, zatim izgradnji dodatnih prostorija za svla─Źionice i drugi gra─Ĺevinski radovi, zbog ─Źega smo veoma zadovoljni. Zadovoljni smo i kako radovi teku i plan je da krajem marta ova prva faza bude okon─Źana. Srbobranci su dugi niz godina ─Źekali obnovu ovog objekta, više od jedne decenije je van upotrebe, a izgra─Ĺen je još 1955. godine. Od tada nikada nije ura─Ĺena detaljna sanacija i rekonstrukcija. Nadam se da ─çemo brzo realizovati i drugu fazu rekonstrukcije objekta i da ─çemo imati priliku da ovom mestu imamo sve one kulturne manifestacije kojim se Srbobran ponosi.

Nakon njega se medijima obratio Igor Mirovi─ç koji je najpre podsetio na vrednost objekta i njegov zna─Źaj, rekavši da je on izgra─Ĺen po projektu arhitekte ─Éor─Ĺa Tabakovi─ça, 1955.godine. Ono što nije rekao, a mo┼że biti zanimljivo, na osnovu naših saznanja ovo kapitalnozdanje za Srbobran izgra─Ĺeno je radnom akcijom.

- Zajedni─Źkim trudom opštine Srbobran i Pokrajinske vlade, uz anga┼żman izvo─Ĺa─Źa radova, pristupili smo rekonstrukciji prve faze, a postigli smo dogovor da odmah nakon usvajanja bud┼żeta za narednu godinu, izdvojimo i sredstva i za drugu fazu radova na ovom projektu. Verujem da ─çe radovi tokom naredne godine te─çi u kontinuitetu i da ─çemo do jeseni imati potpuno rekonstruisan i kulturnoj zajednici predat na upotrebu opremljen novi, kulturni centar, kazao je Mirovi─çi dodao:

- Pokrajinska vlada priprema i izvodi rekonstrukciju kulturnih centara i domova kulture širom Vojvodine, u Ravnom Selu, Velebitu, Golubincima, a kruna našeg rada, kada je re─Ź o projektima u ovoj oblasti, jeste rekonstrukcija Studija M, koji ─çe ostati u svojoj funkciji, ali u novom ruhu, kao i izgradnja Muzeja 20 21, za šta smo ve─ç opredelili sredstva u narednoj godini.

Srbobran portal · Radivoj Debelja─Źki

Srbobran portal · IGOR MIROVI─ć

 

 

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign