Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

MINISTAR NEDIMOVI─ć DANAS RAZGOVARAO SA SRBOBRANSKIM POLJOPRIVREDNICIMA


Ministar poljoprivrede i potpredsednik u Vladi Srbije, Branislav Nedimovi─ç danas je posetio Turiju i razgovarao sa poljoprivrednicima na salašu Tati─ç gde je doma─çin pripremio radni ru─Źak na kome su bile i ─Źuvene turinske kobasice.


Do─Źekao ga je sa svojim najbli┼żim saradnicima predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki, a Nedimovi─ç je došao u društvu pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, ─îedomir Bo┼żi─ç.

Susret je bio kod doma─çina ove posete Jovana Tati─ça u okviru njegovog gazdinstva, a potom su se doma─çini i gosti premestili na salaš TATI─ć, gde je ministar razgovarao sa poljoprivrednicima iz naše opštine u okviru radnog ru─Źka i upoznao ih sa svim aktivnostima ministarstva na ─Źijem je ─Źelu, šta u narednoj godini paori mogu da o─Źekuju, ali i iz prve ruke, Nedimovi─ç je ─Źuo koje brige more srbobranske ratare.

Tokom posete, Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine rekao je za medije:

- Veoma zna─Źajno za nas i naše poljoprivrednike je što danas ponovo imamo priliku da razgovaramo sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovi─çem. Otvorili smo mnoge teme, a sve su povezane sa poljoprivrednom proizvodnjom. Ove godine smo opredelili dosta sredstava iz opštinskog bud┼żeta upravo za poljoprivredne proizvo─Ĺa─Źe. Trudi─çemo se da i naredne godine nastavimo sa tim trendom, pre svega, u narednoj godini ─Źeka  nas ure─Ĺenje atarskih puteva, što je veoma va┼żno za našu opštinu. Kao što smo radili do sada i naredne godine obezbedi─çemo beskamatni kredit za poljoprivredne proizvo─Ĺa─Źe, za poljoprivredna gazdinstva. Ono što je posebno va┼żno, što je povezano sa našom opštinom, jeste to što radimo sa JVP 'Vode Vojvodine', spajanje kanala i Krivaje. O─Źekujem da ─çemo sa tim projektom uspeti da obezbedimo da gotovo 6.000 hektara obradive površine ima mogu─çnost za navodnjavanje. Srbobran zaista o─Źekuju ozbiljne investicije u poljoprivredi, tim pre va┼żno je da o tome razgovaramo i sa poljoprivrednim proizvo─Ĺa─Źima. Svakako bitno je da se uka┼że i na zna─Źaj elektrifijakcije atara, koja je pre svega va┼żna za vo─çare i povrtare, a ona bi po našim planovima trebalo da po─Źne da se odvija na prole─çe. 

Postavio: Administrator dana 2021.12.02

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 66
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen