Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3543/iz-japana-stie-donacija-za-biser/

Verzija za tampu / To ScreenviewIZ JAPANA STIŽE DONACIJA ZA BISER!


Kako prenosi RTV, ambasador Japana u Srbiji Takahiko Kacumata i predstavnici pet lokalnih institucija potpisali su 6. i 8. decembra ugovore za pet novih projekata za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) koje finansira Vlada Japana, saopštila je danas ambasada te zemlje.


Kako se navodi, Vlada Japana obezbedila je ukupno više od 275.000 evra i to za Javno preduzeće za komunalno uređenje Vladičin Han, Javno komunalno preduzeće "Lim" Prijepolje, Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama "Biser" opštine Srbobran, Udruženje invalida rada Grada Niša i Zdravstveni centar Negotin.

Uključujući ove grantove, ukupan iznos japanske pomoći kroz 240 POPOS projekata u Srbiji od 1999. godine iznosi preko 15,2 miliona evra, dok ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u istom periodu premašuje 510 miliona evra, saopštila je ambasada.

Kako se navodi, POPOS donacije imaju za cilj da podrže socijalni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva, a koji će doprineti ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje.

Zaštita životne sredine, zdravstvena zaštita, obrazovanje i socijalna zaštita su glavne oblasti interesovanja Vlade Japana, navodi se u saopštenju.

POKLON


Na Facebook stranici Udruženja "Biser" objavljene su fotografije uz koje je napisano:

U znak zahvalnosti povodom potpisivanja ugovora o dobijanju novog kombi vozila, naši korisnici napravili su mali znak pažnje ambasadoru Japana!

U toku sutrašnjeg dana potrudićemo se da donesemo više informacija o ovoj značajnoj donaciji ambasade Japana koja je odobrena za Udruženje za pomoć MNRO "Biser" iz Srbobrana. Za sada samo znamo da je reč o kombi vozilu, koje je preko potrebno udruženju. Kako saznajemo u ambasadi Japana na potpisivanju ugovora bili su Slavka Popić, predsednica udruženja i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački. Nadamo se da ćemo tim povodom dobiti i njihove izjave.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign