Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

ĐORĐE VUJAKOVIĆ - SPORTISTA GODINE!


Sinoć u sali "Pozorištance! dodeljene su nagrade i priznanja sportistima koji su obeležili 2021. godinu svojim uspešnim rezultatima, a takođe odata je počast preminulim sportistima i sportskim radnicima.


Sportski savez opštine Srbobran za najboljeg sportistu u prošloj godini proglasio je Đorđa Vujakovića iz Turije, mladog kik boksera, o čijim rezultatima smo pisali.

On se na kraju ove svečanosti zahvalio u ime svih dobitnika:

- Prilika koju smo dobili da budemo izdvojeni od strane Sportskog saveza i opštine Srbobran, mnogo znači i meni i mojim kolegama sportistima. Ovo je dokaz da lokalna samouprava brine o sportu, prati naše rezultate, a verujem da će nagrade i priznanja doprineti da naše karijere idu u pravom smeru, putem razvoja. Sada sam fokusiran na profesionalni sport, ostvario sam dve pobede u profesionalnim mečevima, a cilj mi je da u 2022. odradim barem tri meča i zabeležim isto toliko pobeda.

Posthumno su nagrađeni za sveukupan doprinos sportu, dugogodišnji košarkaški radnik, Tihomir Dunđerski i Stevan Srđanov, šahista i predsednik Šah kluba Srbobran. Sportski savez opštine Srbobran doneo je odluku da nagradu za sveukupni doprinos razvoju fudbala u opštini Srbobran posthumno dodeli Nebojši Bojoviću.

Za najuspešniji sportski kolektiv u 2021. godini proglašen je Omladinski košarkaški klub Srbobran.

Za najuspešnijeg mladog sportistu proglašen je Nikola Jovanović, član Džudo kluba "Turija", dok je najuspešnija mlada sportiskinja Božana Jovanović, članica istog kluba.

Nagradu za najuspešniju školu sporta poneo je Ženski košarkaški klub Srbobran, a za najuspešnijeg trenera u 2021. godini proglašen je Jovica Andrić, trenera Omladinskog košarkaškog kluba Srbobran.

Nagrade su dobili , za poseban doprinos i izuzetan značaj u razvoju i afirmaciji opštine Srbobran iz oblasti sporta, Fudbalski klub Mladost iz Turije i Fudbalski klub Srbobran.

Svečanost je otvorila predsednica Sportskog saveza opštine Srbobran, Jasmina Šeguljev, koja je zajedno sa predasednikom opštine, Radivojem Debeljačkim, najuspešnijima uručila priznanja i nagrade.

- Mi se kao lokalna samouprava ponosimo onim što imamo u oblasti sporta, ponosimo se brojem sportista koji je gotovo 1.000, ponosimo se sa 25 sportskih kolektiva od kojih 20 funkcioniše u okviru Sportskog saveza. Znam da okolne lokalne samouprave uvek ističu kao odličan primer koji treba slediti to kako mi brinemo o sportu. Odličan primer je i kako se naši građani, pre svega roditelji, odnose prema sportu i kako svoju decu usmeravaju ka njemu. Da bi sve to funkcionisalo na najbolji način potrebna su i velika izdvajanja iz opštinskog budžeta, koja dosežu 40 miliona dinara na godišnjem nivou, a kada se uzme u obzir broj stanovnika opštine Srbobran, ovaj iznos se pokazuje kao veoma značajan. Trudićemo se da taj iznos i uvećamo kako bi uslovi za sportski razvoj dece bili najbolji, da dobijemo sportsku infrastrukturu koju svi zaslužuju. Ulaganje u sport je ulaganje u našu budućnost. Želim vam u Novoj, 2022. godini još vrhunskih sportskih rezultata i da zajedno dodatno omasovimo sve sportske klubove. Ovogodišnjim laureatima sve čestitke za postignuto, nadam se da ćete sa ponosom nositi priznanja koje ste večeras dobili, kazao je Debeljački u svom obraćanju sportistima. 

Postavio: Administrator dana 2021.12.23

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 57
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen