Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/359/vatromet-povodom-dana-optine/

Verzija za tampu / To ScreenviewVATROMET POVODOM DANA OPŠTINE!


U sredu 19.oktobra svečana sednica SO Srbobran, koktel, a u 20.00h veliki vatromet za sve građane naše opštine...


Sutrašnji dan, pored Petrovdana, kada je slava u Srbobranu, najsvečaniji je dan u našoj opštini. 19. oktobra obeležava se Dan opštine Srbobran. Toga dana 1944. godine Srbobran je oslobođen od okupatora u II Svetskom ratu.

Obeležavanje Dana opštine započeće polaganjem venaca na spomen obeležja, a cveće će položiti predstavnici opštinske uprave i boračkih organizacija. Polaganje venaca zakazano je za 10.30h.

U 11.00h započeće ulične trke, koje organizuje Centar za sport i turizam, a planirano je učešće učenika svih škola sa teritorije opštine Srbobran, uključujući sve zainteresovane građane, sportiste i rekreativce.

U 18.00 planirana je Svečana sednica SO Srbobran koja će se održati u sali nekadašnjeg bioskopa, a odmah zatim, na istom mestu planirana je Svečana akademija uz koktel i večeru za zvanice. Kako saznajemo na Svečanu sednicu, akademiju i koktel pozvano je oko 120 zvanica.

Na Svečanoj sednici odbornicima i gostima obratiće se predsednik opštine, Neško Čestić i predsednik Skupštine, Radivoj Paroški.

- Ovo je po prvi put da smo objedinili dva događaja. Upravo privodimo organizacione poslove kraju, kazao je danas prepodne za naš portal Radivoj Paroški, predsednik Skupštine opštine Srbobran i dodao:

- Na Svečanoj sednici će biti dodeljena priznanja u okviru dodele Oktobarske nagrade, a istovremeno će se održati i Svečana akademija povodom Dana naše opštine. Praktično biće to jedan događaj.

Kako saznajemo od Paroškog u programu će učestvovati naš Gradski hor. Oni će otvoriti sednicu izvođenjem himne Bože pravde, a zatim će zvanice imati priliku da uživaju u dramskom nastupu jednog od prvaka srpskog glumišta.

U dva bloka nastupiće Goran Sultanović, koji je uveliko poznat srbobranskoj publici i drag gost Srbobrana.

Ženski gudački trio "Štikle i vikleri" zadužen je za muzički program.

- Takođe, želim da naglasim da ćemo po prvi put povodom Dana opštine Srbobran za sve građane prirediti veliki vatromet. Pozivam sve sugrađane da izađu na ulice u 20.00h i uživaju u vatrometu boja koje će obasjati nebo iznad Srbobrana. Ujedno koristim priliku da svim dobitnicima priznanja u okviru Oktobarskih nagrada preliminarno čestitam, kao i svim sugrađanima 19.oktobar, ovaj značajan datum u našoj istoriji, kazao je u izjavi za naš portal Radivoj Paroški.

S.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign