Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3590/plavi-krug-u-akciji/

Verzija za tampu / To ScreenviewPLAVI KRUG U AKCIJI!


Od danas 24. januara, do subote, 29. januara, "Plavi krug" organizuje akciju preventivnih besplatnih pregleda nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska.


Svi građani koji posete Apoteku Doma zdravlja ovih dana od 10.00 do 12.00h mogu da čuju niz saveta kako na najbolji način smanjiti rizike i mogućnosti za obolevanje od dijabetesa, kako se hraniti i koliko fizički biti aktivan.

Svi koji to žele mogu da izmere nivo šećera u krvi i krvni pritisak.

Usluge će se u Apoteci vršiti od ponedeljka do petka, a u subotu u prostorijama "Plavvog kruga", u ulici Sonje Marinković 18a, i to od 08.00 do 12.00 časova.

- Da bi stekli što bolju sliku o stanju zdravlja, odlučili smo da sve teško pokretne dijabetičare koji nam se jave, ali i druge građane, obiđemo u njihovim kućama, pregledamo ih i razgovaramo sa njima. Ovo je važno zbog činjenice da epidemiološka situacija izaziva otežan pristup zdravstvenim ustanovama i hronični bolesnici imaju manje prilika da se redovno kontrolišu i leče. Želimo da na ovaj način pomognemo i našim kolegama zdravstvenim radnicima koji rade u tim otežanim uslovima i pregledamo jedan broj pacijenata u odnosu na ono čime se bavi 'Plavi krug'. Pozivam građane da nam se jave i zakažu našu posetu, jer je veoma važno da na vreme otkrijemo eventualne promene u vezi sa dijabetesom, na vreme krenemo sa terapijama i tako obezbedimo uspešno lečenje, poručio je dr Gazepov.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign