Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

USKORO ŠKOLA CRTANJA - PRIJAVITE SE!


Sa entuzijazmom vas obaveštavamo da će u narednih nekoliko meseci biti otvorena škola crtanja i slikanja u Galeriji Doma kulture u Srbobranu na koju će besplatno moći da se odazovu zainteresovani sugrađani.


Ideja su pokrenuli profesor likovne kulture Đorđe Ćorić i kulturna ustanova Dom kulture u Srbobranu, a velikodušno je podržana od lokalne samouprave opštine Srbobran.


Prvu grupu polaznika čine učenici završnih godina osnovnih škola koji žele da svoje obrazovanje nastave u umetničkim srednjoškolskim ustanovama. Ova grupa će raditi po pravilima polaganja prijemnog ispita u srednjim umetničkim školama i dobiće potrebno tehničko i teorijsko znanje za izlazak na prijemni ispit. Termin je ustanovljen kao dupli blok časova (tri sata aktivnog rada) vikendom u periodu februar – maj.


Drugu grupu polaznika mogu da sačinjavaju svi zainteresovani sugrađani starosne dobi od srednjoškolskog uzrasta i stariji - bez ikakvih starosnih ograničenja. Mešana starosna grupa pruža zdravu i fleksibilnu radnu atmosferu u prijatnosti druženja i kreativnog duha. Termin za stariju grupu je zamišljen kao vezani tročas (dva i po sata stvaralačke energije) subotom u periodu od 14:30 do 17 časova, takođe u periodu februar – maj.


Radovi koji nastanu kao proces učenja i kreativnog stvaranja biće izloženi na izložbi koja je planirana za jun mesec ove godine u Galeriji Doma kulture u Srbobranu uz svečano otvaranje. Prijava i učešće su potpuno besplatni. Celokupan materijal je obezbeđen od strane lokalne samouprave, a prostor rada škole je Galerija Doma kulture u Srbobranu. Škola sa svojim radom počinje u subotu 5. februara.


Prijavljeni polaznici u stariju grupu imaju fleksibilno vreme dolaska u periodu od 14:30 do 17 časova koliko traje termin rada (ukoliko zbog obaveza ne mogu da stignu na sam početak, mogu da dođu u tom periodu kada im odgovara).


Svoje prijave možete izvršiti na brojeve telefona 060/74-86-380 (Đorđe Ćorić) i 021/731-919 (Dom kulture).


Na ovaj način opština Srbobran i Dom kulture Srbobran pokazuju da je negovanje kulturnih vrednosti od primarnog značaja za kvalitetan razvoj i komunikaciju populacije, da su deca i učenici budućnost našeg mesta i da im se ovim putem obezbeđuje kvalitetan prostor i mentorstvo za ulaganje u njihov dalji razvoj. 

Postavio: Administrator dana 2022.01.30

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 43
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen