Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

GLUŠAC SVOJIM SLIKAMA OBOJIO GALERIJU DOMA KULTURE


Sinoć je otvorena izložba slika slikara iz Vrbasa, Radomira Glušca. Ovo je po prvi put, kako ga zovu, da Glujo izlaže samostalno u Srbobranu, a izložba je usledila nakon njegove uspešne izložbe u Novom Bečeju.


Izložbu je otvorila direktorka Doma kulture, Sonja Stojnović, a o likovnom stvaralaštu umetnika, govorio je Dragan Simić, predsednik Udruženja likovnih umetnika "Atelje 05" iz Vrbasa.

 

- Večeras smo pred ovim neobičnim, iskrenim i potpuno autentičnim radovima Radomira Glušca. Ali pred vama je i upravo ono što vidite, ko zna šta slikar tu vidi, zamišlja i želi da vam predstavi. Vi imate svoju prošlost, osećanja, shvatanja, uspomene nakupljene od najranijeg detinjstva... Svima nama je neka boja različita, bez obzira što je ista boja u pitanju. različita je temperatura, zasićenost, svetlina... Mnogo toga nam je različiti, i zato, molim vas, pažljivo gledajte i osećajte, budite sebični. Potrudite se da pronađete neku vašu priču i stvorite svoju sliku od toga što vidite, kao kada čitate knjigu i u mozgu to pratite slikom, kazao je između ostalog Simić.

Svečanosti otvaranja su doprineli mladi muzičari iz Srbobrana, Igor Santovac na gitari, i Janja Šarčev na klaviru.

Likovna publika u Srbobranu je odlično reagovala na stvaralaštvo i likovni izraz koji je na svojim slikama iskazao Glušac. Izložba je otvorena do 18.02. i svakodnevno se može videti u Galeriji Doma kulture.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2022.02.08

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen