Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3598/gluac-svojim-slikama-obojio-galeriju-doma-kulture/

Verzija za tampu / To ScreenviewGLUŠAC SVOJIM SLIKAMA OBOJIO GALERIJU DOMA KULTURE


Sinoć je otvorena izložba slika slikara iz Vrbasa, Radomira Glušca. Ovo je po prvi put, kako ga zovu, da Glujo izlaže samostalno u Srbobranu, a izložba je usledila nakon njegove uspešne izložbe u Novom Bečeju.


Izložbu je otvorila direktorka Doma kulture, Sonja Stojnović, a o likovnom stvaralaštu umetnika, govorio je Dragan Simić, predsednik Udruženja likovnih umetnika "Atelje 05" iz Vrbasa.

 

- Večeras smo pred ovim neobičnim, iskrenim i potpuno autentičnim radovima Radomira Glušca. Ali pred vama je i upravo ono što vidite, ko zna šta slikar tu vidi, zamišlja i želi da vam predstavi. Vi imate svoju prošlost, osećanja, shvatanja, uspomene nakupljene od najranijeg detinjstva... Svima nama je neka boja različita, bez obzira što je ista boja u pitanju. različita je temperatura, zasićenost, svetlina... Mnogo toga nam je različiti, i zato, molim vas, pažljivo gledajte i osećajte, budite sebični. Potrudite se da pronađete neku vašu priču i stvorite svoju sliku od toga što vidite, kao kada čitate knjigu i u mozgu to pratite slikom, kazao je između ostalog Simić.

Svečanosti otvaranja su doprineli mladi muzičari iz Srbobrana, Igor Santovac na gitari, i Janja Šarčev na klaviru.

Likovna publika u Srbobranu je odlično reagovala na stvaralaštvo i likovni izraz koji je na svojim slikama iskazao Glušac. Izložba je otvorena do 18.02. i svakodnevno se može videti u Galeriji Doma kulture.

S.N.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign