Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

60 GODINA GIMNAZIJE U SRBOBRANU!


Svečanom akademijom učenika Gimnazije i stručne škole "Svetozar Miletić" obeležen je Dan škole i veliki jubilej - 60 godina postojanja ove školske ustanove koja je nedavno svrstana među 18 Super škola i na taj načćin dobila potvrdu kvaliteta obrazovanja koje pruža svojim učenicima. 


Svečana akademija održana je u sali "Pozorištance", a sve prisutne pozdravila je direktorka škole, Jasmina Šeguljev. Iz njenog obraćanja izdvajamo:

- Za nas je 2022. godina velika i jubilarna, u njoj obeležavamo 60 godina postojanja. Svi ljudi koji su na bilo koji način bili i jesu vezani za Gimnaziju, znaju šta za Srbobran, jednu malu sredinu, znači postojanje ove obrazovne institucije. Ona je tokom svojih šest decenija bila svetlost koja je obasjavala sve one koji su uvereni da je obrazovanje najbolji izbor. Slava i značaj ove škole nisu samo izgovorene reči, hvale i godine postojanja, već generacije intelektualaca koji su baveći se svojom profesijom ostavili dubok trag i postali naučni radnici, pesnici i književnici, kazala je Šeguljev i dodala:

- Danas su gimnazijske klupe otvorene za najbolje osnovce, za one koji žele da opštim srednjoškolskim obrazovanjem stvore kvalitetnu osnovu za dalju nadogradnju na fakultetima u zemlji i inostranstvu. Naši učenici su društveno angažovani mladi ljudi, oni kojima je lični razvoj prioritet, a koji se nakon što odu iz naše škole uvek rado u nju vraćaju. U ovom trenutku ne možemo da kažemo da nam je lako, suočavamo se sa ozbiljnim problemima usled nedostatka učenika, ali i dalje čvrsto verujemo da ćemo uz pomoć svojih Srbobranaca ovo teško vreme prevazići. Uverena sam da će još mnoge generacije đaka doprineti dugom trajanju naše škole.

Pored nadahnutog programa koji su pripremili učenici sa svojim profesorima u kome su okupljeni na akademiji uživali, bila je ovo prilika i da se uruče priznanja profesorima, a nagrađeni su profesorka Tijana Melezović za 10 godina rada, profesorka Slavica Filipović za 20 godina, profesorka Zora Šarčev za 30, Ilona Romoda 35 godina i penzioner i prof Maja Miranović za 38 godina radnog staža.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2022.02.22

 

                                    

 

Glasaj
     

 

Komentari
U Mittwoch, 23.Feb 2022, 18:30 Poruka od: nemet951 | http://https://www.nemet.si/ | iz Ljubljana
Čestitke za jubilej sa željom da ovakav jubilej (60 g.) proslavi bar još jednom. Gimnazija i profesori su premijera budućnosti za djake. Posle roditelja su oni zaslužni da sam našao sebe i zakoračio u svet odraslih. Hvala im za ono što sam postao danas. I znate šta? "Od kolevke pa do groba, najlepše je djačko doba" . Srećno!
(Maturant generacije 1971).

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 55
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen