Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti

U TURIJI POČELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI ULICA


Danas su radove obišli članovi najužeg opštinskog rukovodstva i to Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, Milena Alargić, predsednica Skupštine opštine Srbobran, dr Ilija Gazepov, član Opštinskog veća, Miloš Jovanović, predsednik Saveta MZ Turija, i Milan Srdanović, član Saveta MZ.


Ovo je početak opsežnih radova koji su proizvod javno privatnog partnerstva. Prilikom obilaska radova predsednik opštine Srbobran je podsetio da je javno-privatnim partnerstvom predviđeno održavanje ulica u sva tri naseljena mesta na period od 10 godina. Za te namene izdvajaće se maksimalno 10 miliona dinara godišnje, čime se i rešava pitanje mogućih oštećenja koja će se pojaviti u budućnosti, dok za novi kolovoz izvođač radova daje garanciju, pri čemu je dužan da o svom trošku pokrije eventualna oštećenja.

- Započeli smo jedan veoma važan projekat čije smo temelje postavili prethodne godine, a to je uređenje ulica, koje podrazumeva asfaltiranje i postavljanje bankina na putevima u sva tri naseljena mesta. U prvom koraku, pored radova na rekonstrukciji ulica u Turiji, radićemo i u Nadalju, a ukupan iznos sredstava koja su predviđena projektom, je 145 miliona dinara. Reč je javno-privatnom partnerstvu, kojim je predviđeno da se na 29 lokacija u ova dva mesta izvode radovi. U Turiji se radi osam ulica i dva parkinga, dok su ostale lokacije u Nadalju. Pored rekonstrukcije ulica u Nadalju, imaćemo i izgradnju novih, na mestima gde postoje kuće, ali nikada nije izgrađen kolovoz, rekao je prilikom obilaska radova Radivoj Debeljački i dodao:

- Lokalna samouprava ne bi mogla sama da uđe u ovaj posao i zato je sklopljeno partnerstvo na duži vremenski period, što odgovara obema stranama, a nadam se da će najviše odgovarati građanima. Rekonstrukcija ulica u Srbobranu u ovom trenutku nije obuhvaćena javno-privatnim partnerstvom, već samo održavanje, jer se očekuje dobijanje sredstava za kanalizacionu mrežu, ali ušli smo u radove u nekim ulicama gde je stanje kolovoza bilo posebno loše. Sve ulice u kojima se mora raditi rekonstrukcija su evidentirane, ali nema smisla rekonstruisati ih sada a zatim seći asfalt kada dođe na red postavljanje kanalizacionih cevi. Planirano je da se ova dva posla rade jedan za drugim, prvo kanalizaciona mreža a zatim put, pojasnio je Debeljački.

S.N.

 



 

Postavio: Administrator dana 2022.03.02

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA



Pretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen