Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3624/u-turiji-poeli-radovi-na-rekonstrukciji-ulica/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewU TURIJI PO─îELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI ULICA


Danas su radove obišli ─Źlanovi naju┼żeg opštinskog rukovodstva i to Radivoj Debelja─Źki, predsednik Opštine Srbobran, Milena Alargi─ç, predsednica Skupštine opštine Srbobran, dr Ilija Gazepov, ─Źlan Opštinskog ve─ça, Miloš Jovanovi─ç, predsednik Saveta MZ Turija, i Milan Srdanovi─ç, ─Źlan Saveta MZ.


Ovo je po─Źetak opse┼żnih radova koji su proizvod javno privatnog partnerstva. Prilikom obilaska radova predsednik opštine Srbobran je podsetio da je javno-privatnim partnerstvom predvi─Ĺeno odr┼żavanje ulica u sva tri naseljena mesta na period od 10 godina. Za te namene izdvaja─çe se maksimalno 10 miliona dinara godišnje, ─Źime se i rešava pitanje mogu─çih ošte─çenja koja ─çe se pojaviti u budu─çnosti, dok za novi kolovoz izvo─Ĺa─Ź radova daje garanciju, pri ─Źemu je du┼żan da o svom trošku pokrije eventualna ošte─çenja.

- Zapo─Źeli smo jedan veoma va┼żan projekat ─Źije smo temelje postavili prethodne godine, a to je ure─Ĺenje ulica, koje podrazumeva asfaltiranje i postavljanje bankina na putevima u sva tri naseljena mesta. U prvom koraku, pored radova na rekonstrukciji ulica u Turiji, radi─çemo i u Nadalju, a ukupan iznos sredstava koja su predvi─Ĺena projektom, je 145 miliona dinara. Re─Ź je javno-privatnom partnerstvu, kojim je predvi─Ĺeno da se na 29 lokacija u ova dva mesta izvode radovi. U Turiji se radi osam ulica i dva parkinga, dok su ostale lokacije u Nadalju. Pored rekonstrukcije ulica u Nadalju, ima─çemo i izgradnju novih, na mestima gde postoje ku─çe, ali nikada nije izgra─Ĺen kolovoz, rekao je prilikom obilaska radova Radivoj Debelja─Źki i dodao:

- Lokalna samouprava ne bi mogla sama da u─Ĺe u ovaj posao i zato je sklopljeno partnerstvo na du┼żi vremenski period, što odgovara obema stranama, a nadam se da ─çe najviše odgovarati gra─Ĺanima. Rekonstrukcija ulica u Srbobranu u ovom trenutku nije obuhva─çena javno-privatnim partnerstvom, ve─ç samo odr┼żavanje, jer se o─Źekuje dobijanje sredstava za kanalizacionu mre┼żu, ali ušli smo u radove u nekim ulicama gde je stanje kolovoza bilo posebno loše. Sve ulice u kojima se mora raditi rekonstrukcija su evidentirane, ali nema smisla rekonstruisati ih sada a zatim se─çi asfalt kada do─Ĺe na red postavljanje kanalizacionih cevi. Planirano je da se ova dva posla rade jedan za drugim, prvo kanalizaciona mre┼ża a zatim put, pojasnio je Debelja─Źki.

S.N.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign